petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Janjušević: Značajno povećanje proizvodnje u odnosu na uporedni period prošle godine

Janjušević: Značajno povećanje proizvodnje u odnosu na uporedni period prošle godine

„Zahvaljujući velikom investicionom ciklusu u prethodnom periodu RUPV ima značajno povećanje proizvodnje u odnosu na prethodnu godinu! Proizvedeno je 1,026 miliona tona uglja što je za 26,3% više nego u istom periodu prošle godine“, saopštio je predsjednik Odbora direktora RUPV Dušan Janjušević.

„Kada je u pitanju otkrivka RUPV bilježi značajan rast. Proizveli smo 5 288 miliona m3 čvrste mase što je 22% više u odnosu na uporedni period prošle godine. Ogromna potražnja za ugljem kao energentom učinila je da na tržištu široke potrošnje bude značajno veća i to čak 75% u odnosu na prethodnu godinu a to znači da smo ove godine prodali preko 160.000 tona uglja“, naglasio je Janjušević.

Janjušević ističe da je na menadžmentu kompanije racionalizacija troškova u svim segmentima kako bi se obezbijedila finansijska sredstva za nesmetan rad RU imajući u vidu da se u Pljevljima očekuje veoma značajan projekat koji realizuje EPCG a to je ekološka rekonstrukcija sa toplifikacijom, što podrazumijeva zastoj u isporuci uglja prema TE od šest do osam mjeseci.

About novinepv

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.