četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Jasen i definitivno najbolji ponuđač

Jasen i definitivno najbolji ponuđač

Nakon što je juče istekao rok za žalbe uskoro će biti potpisan ugovor sa preduzećem Jasen za nabavku peleta. Drugorangirani ponuđač bezinska pumpa Petrol nije se žalila na odluku tenderske komisije.

Jasen će za potrebe građana Pljevalja isporučiti oko 2600 tona peleta po subvencioniranim cijenama. Ove godine je za pelet konkurisalo oko 1300 građana Pljevalja kojima će se isporučiti dvije palete pelet, a cijena dvije tone za građane je oko 240 eura. Kako sada stvari stoje preduzeće „Jasen“ bi u veoma kratkom roku moglo isporučiti kompletnu količinu peleta za građane Pljevalja, koji pelet kupuju preko opštine Pljevlja. Ugovor sa Jasenom biće potisan naredne sedmice, a raspodjela peleta počeće prvog dana oktobra. Predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš kazao nam je da će kako je ranije odlučeno raspodjela početi od poslednjeprijavljenog.

Program podsticanja energetske efikasnosti kroz korišćenje i nabavku ekološki prihvatljivih energenata za pljevaljska domaćinstva, lokalna samouprava uspješno realizuje od 2015. godine, kako bi podstakla građane da svoja individualna ložišta zamjene ekološki prihvatljivijim, čemu svjedoči podatak da je u prvoj godini subvencionisanja povlasticu koristilo 280 građana, a 2021. godine, broj ložišta je utrostručen i iznosio je 982, a prošle godine 1150 korisnika.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danas sunčano i lijepo vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje sunčano vrijeme, a temperatura će dosezati do 25 stepeni. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.