subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Javni poziv NVO „Da zaživi selo“

Javni poziv NVO „Da zaživi selo“

NVO „Da zaživi selo“ u okviru projekta „Kreiranje održivih preduslova za samozapošljavanje mladih sa seoskog područja u oblasti plasteničke proizvodnje i pčelarstva“ raspisala je javni poziv.

PREDMET JAVNOG POZIVA:  Obuka mladih u oblasti plasteničke proizvodnje i pčelarstva.

DEFINICIJA KORISNIKA PODSTICAJNIH SREDSTAVA: Mladi sa seoskog i prigradskog područja Pljevalja, uzrasta od 15 do 35 godina.

PREDMET PODRŠKE: Predmet podrške ovog javnog poziva je nabavka i davanje na korišćenje 5 plastenika (5 najbolje rangiranih će dobiti na korišćenje po jedan plastenik) i 15 oformljenih pčelinjih društava (5 najbolje rangiranih će dobiti na korišćenje po 3 oformljene pčelinje zajednice).

USLOV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA PODRŠKU: Pravo na učešće i podršku kroz ovaj javni poziv može se ostvariti pod uslovom:

da su mladi  uzrasta od 15 do 35 godina života u trenutku objavljivanja javnog poziva;

da su mladi sa seoskog i prigradskog područja Pljevalja;

prijavljeni kandidati moraju pohađati obuke u trajanju od jednog mjeseca za oblast pčelarstva ili oblast plasteničke proizvodnje;

prijavljeni kandidati moraju pohadjati obuke u trajanju od jednog mjeseca za izradu biznis plana i o programima samozapošljavanja;

Napomena: Broj polaznika je ograničen (za oblast plasteničke proizvodnje predviđeno je 10 polaznika i za oblast pčelarstva 10 polaznika). U slučaju većeg broja prijavljenih kandidata, prednost će imati: nezaposlena lica, korisnici MOP-a i lica čija domaćinstva ne posjeduju plastenik ili pčelinja društva.

Kako se prijaviti: ime i prezime, godište, kontakt telefon poslati na mejl organizacije: dazaziviselo@yahoo.com ili putem telefona (068/463-445; 067/821-399).

Konkurs je otvoren od 10. maja do 1. juna 2017. godine.

Ovaj dokument je izrađen uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključiva odgovornost NVO „Da zaživi selo“ i ni pod kakvim okolnostima se ne može smatrati da odražava gledište Evropske unije.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.