nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Javni protest mještana Đurđevića i Lever Tare

Javni protest mještana Đurđevića i Lever Tare

Mještani sela Đurđevića i Lever Tare uputili su pismo javnosti u kome traže da se što prije izvrši doznaka ogrevnog drveta, koju doznačuju nadležni iz NP Durmitor, koji su taj posao završili u svih drugim mjestima Žabljaku, Šavniku i Mojkovcu. Mještani tvrde da su se obraćali nadležnim iz NP koji su im odgovorili da je „došlo do nesporazuma između predsjednika MZ kojoj pripadaju sela i uprave NP „Durmitor“ oko spiska stanovništva koje živi u granicama NP“.  Kažu da imaju lošu saradnju sa rukovodstvom NP „Durmitor“ i ističu da su počele zimske temperature od -10 stepeni celzijusa a da ogrev nije obezbijeđen.

-U selu ima dosta starih i nemoćnih ljudi. Česti su nestanci električne energije. Elektro –distributivna mreža je dotrajala iz 1962. godine. Da li nas to državni činovnici hoće da vrate vijek unazad kada nije biilo struje ali je bilo bar drva na ognjištu?“, navodi se u pismu mještana Đurđevića i Lever Tare.

Zbog diskriminacije od strane pojedinaca iz državnih instirucija mještani navode da će se za pomoć obratiti predsjedniku opštine Mirku Đačiću a kasnije i predsjedniku države Milu Đukanoviću.Tara distributivna mrežamost durdevica tara

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.