ponedeljak , maj 10 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Javnim funkcionerima podijeljeno 25 miliona evra stambenih kredita

Javnim funkcionerima podijeljeno 25 miliona evra stambenih kredita

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije otkrio ko je sve od državnih funkcioner dobio stanove i kredite po povoljnim uslovima, među kojima su predsjednici tri suda i bivši ministri. Među funkcionerima koji su dobili kredite, stanove od države po povoljnim uslovima i druge pogodnosti su i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, predsjednica Upravnog suda Branka Lakočević, predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković, specijalni tužilac Saša Čađenović, nekadašnji ministar kulture Branislav Mićunović, bivši ministar prosvjete Damir Šehović, bivši ministar pravde Zoran Pažin…

To je na pres konferenciji otkrila rukovodilac stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković. Ona je kazala da je najmanje 175 funkcionera dobilo pomoć na ovaj način, od ukupno njih 580. Njima je podijeljeno oko 25 miliona eura, kazala je Ćalović, ističući da je komisija stambene kredite dodjeljivala bez oglašavanja.

Ona je istakla da je arhiva koja se tiče dodjele stambenih kredita i stanova pod povoljnim uslovima dobrim dijelom uništena, te da su arhivu rekonstruisali uz podršku notara, Ministarstva odbrane, Zaštitnika imovinsko-pravnih odnosa i Generalnog sekretarijata Vlade.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

NATASA-BAJCETA-ODT PLJEVLJA

Bajčeta:Zadrzavanje zbog napada na sluzbeno lice u vrsenju sluzbene duznosti i ugrozavanja sigurnosti

Zbog krivicnog djela napad na sluzbeno lice u vrsenju sluzbene duznosti izvrseno, dana 7.05.2021. godine, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *