nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Joanikije poziva na moleban uoči Prajda: Osudimo javno propovijedanje nemorala i štitimo porodicu i djecu.

Joanikije poziva na moleban uoči Prajda: Osudimo javno propovijedanje nemorala i štitimo porodicu i djecu.

Mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikije kazao je da se “preko određenih struktura moći iz svijeta ovdje propovijedaju i promovišu nemoral i razvrat”.

Joanikije je, govoreći u Danilovgradu, pozvao „sve hrišćane” da dođu u petak pred saborni hram u Podgorici na moleban za spas svetinje braka i porodice.

„Naš hrišćanski put je put vrline, put svetosti, put spasenja, put izvršenja Božjih zapovijesti. Zbog toga pozivam sve hrišćane, i vas ovde, a vi pozovite svoje bližnje da svaka porodica, svaki pojedinac, odrasli, devojke i mladići i deca dođu u petak pred saborni hram u Podgorici na moleban za spas svetinje braka i porodice”, rekao je on. .

Kako je prenio portal Mitropolije, Joanikije je objasnio da vidimo da se javno, preko određenih struktura moći iz svijeta ovdje propovijedaju i promovišu nemoral i razvrat.

„Prema tome, kome je stalo do budućnosti porodice, otadžbine, doma, naroda svoga, kome je stalo do predaka i potomaka da pokažemo koji je naš stav i koje je naše raspoloženje, da osudimo to javno propovedanje nemorala i da štitimo porodicu i decu” , naručio je mitropolit Joanikije.

Izvor-CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.