subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / JOKSOVIĆ: SADA NI PELETA NEMA? ŠTA BI SA BRKOVIĆEVIM PAKOVANJIMA?

JOKSOVIĆ: SADA NI PELETA NEMA? ŠTA BI SA BRKOVIĆEVIM PAKOVANJIMA?

IMG-54d5d873d9b0ae1123fa43944320feab-V

Odavno je svakom građaninu Pljevalja jasno da lokalna vlast nema dugoročne planove niti zrelu viziju razvoja naše opštine. Da je postojala makar i u nacrtima, za ove tri decenije grad bi imao riješeno pitanje grijanja, što je u 21. vijeku elementarni uslov za život. Međutim, niko nije očekivao da i kratkoročne obaveze postaju nepremostiva prepreka za aktuelnu lokalnu upravu.

Takva je svaka investicija bila u prethodnih 30 godina. Od 1001 obećanja toplifikacije bez 1 eura ulaganja, preko „Gradske toplane“ na Radosavcu, pa do čuvenog „Brkovićevog peleta“ od koga se ne ogrija ni jedno domaćinstvo.

Zato nas ne čudi što se nakon pogubne vizije ulaganja u kotlarnicu u Skerlićevoj, snažnog osporavanja projekta Toplifikacije za koji je do sada izdvojeno oko 8 miliona eura, ne mogu obezbijediti ni dovoljne količine peleta za 1000 dimaćinstava. Upravo je taj broj građana podizao kredite da obezbijedi neophodne peći i grejna tijela za zagrijevanje domova, računajući na stabilnost isporuke i subvencionisanu cijenu. I šta sad?

Nakon svih promašaja lokalne vlasti, građani Pljevalja se vraćaju na tradicionalne metode zagrijevanja.

Dakle, korijen problema je u lošoj vlasti i taj korijen ćemo sasjeći 23. oktobra. Pljevljima treba odgovorno rukovodstvo sa jasnim planom razvoja.

Ponavljamo, toplifikacija grada nema alternativu, a vrijeme je najbolji svjedok.

Pljevlja moraju postati proizvođač ne samo peleta već i širokog spektra finalnih proizvoda od drveta. To je resurs za 1500 radnih mjesta i godišnji izvoz od preko 30 miliona eura. Svaki bivši zaposleni ŠIK „Velimir Jakić“ dobro zna da se može!

Drvoprerada, energetika, poljoprivreda i turizam za 4 godine od Pljevalja će napraviti industrijski centar rame uz rame sa Evropskim gradovima ovog profila.

Mi znamo da može, a znamo i kako.

Na kraju, na sjednicama Skupštine opštine sam više puta upozoravao i ukazivao na probleme koji se gomilaju, ali uzalud, sada su eskalirali.

Igor Joksović, odbornik Demokrata

About novinepv

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.