sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / JU  Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak : “Vršnjačko nasilje- međuinstitucionalna saradnja, prevencija i intervencija”

JU  Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak : “Vršnjačko nasilje- međuinstitucionalna saradnja, prevencija i intervencija”

JU  Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak realizovala je radionicu na temu “Vršnjačko nasilje- međuinstitucionalna saradnja, prevencija i intervencija”. Radionicu su vodili predstavnici Centra za socijalni rad: psiholog Marinko Vujanović, soc. radnice Lucija Zečević i Jelena Anđelić.

Radionica je bila usmjerena na međuinstitucionalnu saradnju, prevenciju i intervenciju kada je riječ o maloljetničkoj delinkvenciji odnosno o vršnjačkom nasilju.

Iz Centra su posebno istakli da je bitno da sve relevantne institucije budu uključene u rješavanju ovog problema i u vezi sa tim na radionici su prisustvovali: pedagozi svih gradskih skola, pedagozi i nastavnici JU  Srednje stručne škole i Gimnazije “Tanasije Pejatović”, predstavnici dvije seoske škole JU OŠ Mihajlo Žugić- Odžak i JU OŠ “Radoje Tošić”- Srdanov Grob,  kao i predstavnici Centra za mentalno zdravlje, Opšte bolnice i Uprave policije odnosno inspektori koji rade na liniji maloljetničke  delinkvencije.

Učesnicima je omogućeno da interaktivno učestvuju i kroz određene radionice prezentuju ulogu i nadležnost institucije iz koje dolaze.

Takođe, u skladu sa Planom preventivnog  djelovanja Centra za socijalni rad,  u narednim periodu, u saradnji sa školama  Centar je planirao  da se održe određene radionice  učenicima i njihovim roditeljima  s ciljem podizanja svijesti o pravnim, psihosocijalnim, zdravstvenim i drugim posledicama koje nasilje ima kako za žrtvu tako i za počinioca. 

Izvor-czsrcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Spajić: Došli smo do održivog rješenja sa Sindikatom prosvjete

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.