četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Jubilej 115. godina pljevaljske gimnazije „Tanasije Pejatović“

Jubilej 115. godina pljevaljske gimnazije „Tanasije Pejatović“

 

Grad je velik dok je njegova Gimnazija velika

natpis-na-gimnaziji

Postoje dani kada je divno biti Pljevljak, kada u vama zatreperi svaki osjećaj koji budi najljepša osjećanja, sreće, ponosa, dostojanstva i ljubavi. Povod za takva osjećanja danas je bila svečana sjednica nastavničkog vjeća povodom obilježavanja 115. godina postojanja gimanzije „Tanasije Pejatović“.  Besprekoran program, pun emocija i profesionalizma – stihovi, recitacije, dvije klasične numere na klaviru pri čemu Mađarsku igru prati snimak baleta na vido bimu, tri pop numere Daire, Ima jedan svijet i Zastave, godina posvećena naučniku Nikoli Tesli – koji je donio saznanje kao bljesak svjetlosti i otkrio da je centar beskonačnosti svugdje, mudre misli i Veliko bačko kolo u izvođenju profesora i učenika izazvali su osjećaj radosti, spajajući prošlo, sadašnje i buduće vrijeme. Raskoš  talenta pljevaljskih gimnazijalaca iskrio je iz svakog minuta svečanog programa.

voditelji-programa

Program koji  su, povodom jubileja i Dana škole, priredili učenici i profesori pljevaljske Gimnazije, izložba Zavičajnog muzeja o pokretaču osnivanja Gimnazije i prvom direktoru Tanasiju Pejatoviću priređena u saradnji sa školom, kao i pozdravni govori direktora Gimnazije Dragana Zukovića i profesorice istorije Ljiljane Bajčetić, predsjednice Školskog odbora, potvrdili su da slavna prošlost i rezultati gimnazijalaca predstavljaju ono što služi za ponos ne samo kolektivu već čitavoj opštini.

dragan-zukovic-direktor

-Izuzetna je obaveza za sve nas koji u ovom vremenu vaspitavamo i obrazujemo generacije mladih sa ciljem da postignu što bolje rezultate u učenju i ne samo to- već i da postanu ljudi spremni da prihvate sve životne izazove i da svojim ponašanjem doprinesu razvoju društva u cjelini, rekao je direktor Zuković.

otvaranje-izlozbe

Direktor Zavičajnog muzeja dr Branko Banović otvarajući izložbu u holu Gimnazije rekao je da je kraj devetnaestog i početak dvadesetog vijeka je zlatno doba u istoriji Pljevalja.

–  Jedina institucija koja u svojim temeljima čuva tradiciju Pljevalja je Gimnazija „Tanasije Pejatović“. Budite sigurni, ovaj grad će biti veliki dok je njegova Gimnazija velika. U to ime svečano otvaram izložbu posvećenu prvom direktoru Tanasiju Pejatoviću, rekao je Banović.

folklor-2gosti-svecanosti

Opširnije u novom broju „PV. Novina“ od 1.12.2016. g.

numera-daireucesnici-programaucenici-i-profesori-zajednocrtezi-t-pejatovicahol2hol-gimnazijeizlozba5gusle-t-pejatovica

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ako nema termina u ambulanti, ima kod privatnika

Ministarstvo zdravlja, ali ni Fond za zdravstveno osiguranje ne odgovaraju o rezultatima provjere rada doktora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.