nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Kabinet predsjednika: Preuzeli smo ustupljeni, nekorišćen inventar iz magacina bivšeg Sportskog kluba

Kabinet predsjednika: Preuzeli smo ustupljeni, nekorišćen inventar iz magacina bivšeg Sportskog kluba

Iz kabinate predsjednika opštine danas su informisali građane povodom navodnih tvrdnji „da lokalna uprava otima od dječijeg vrtića“ da su od vrtića “Eko bajka” odobrili preuzimanje inventara, iz ranijeg Studentskog kluba, koji je bio nekorišćen, upakovan u orginalna pakovanja I smješten u magacin, za potrebe JU “Centar za kulturu”. Navode da je odobreno preuzimanje sledećeg inventara: namjenske rashladne vitrine kom.2, restoranski ledomat kom.1, mašina za profesionalno pranje restoranskih čaša kom.1 , tacne za šoljice kom.17, 6 paketića po 12 kašičica za kafu, čaše za vodu kom.18, čaše za koktel kom.18, čaše za sok kom.48, čaše za vodu sa stopom kom.24, čaše za toplu čokoladu kom. 24. U saopštenju navode da ukupna vrijednost inventara u Studentskom klubu, koji je ustupljen na korišćenje JPU „EKO BAJKA “ iznosi oko 28.000 eura. 

“Ukazala potreba za korišćenjem malog dijela opreme i inventara pa je odlučeno da se Javnoj ustanovi „Centar za kulturu“ ustupi dio inventara koji se ne koristi u za potrebe vrtića i koji se se nalazi u magacinskim prostorijama istog, s tim da će on biti korišćen i od strane ostalih javnih ustanova koje su smještene u objektu Doma kulture. Zaključujući opravdanim zahtjev JU „Centar za kulturu“ procjenili smo, da zbog racionalizacije korišćenja finansijskih sredstava, a na osnovu činenice da postoji dio privremeno ustupljene oprema i inventara koji se ne koristi u JPU „EKO BAJKA“ odlučili smo da isti bude dat na korišćenje ustanovama kulture, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika opštine uz podsjećanja da je sav inventar i opema u bivšem Studentskom klubu je nabavljena prije više od decenije za potrebe praktičnog rada studenata tadašnjeg odjeljenja Fakulteta za hotelsko turistički menadžement, dijelom iz donacije, a dijelom iz opštinskih sredstava, dok je objekat rekonstrisan donatorskim sredstvima.

Iz lokalne uprave ističu da ih JPU „EKO BAJKA“, do danas ni jednim aktom nije informisala o sprovedenom zakonom definisanom postupku popisa pokretne imovine koji uključuje i popis privremeno ustupljene opreme i inventara, što ih ovom prilikom javno podsjećamo ne želeći da iskazujemo sumnju u stanje u kome se oprema i inventar nalaze i da li je ista i dalje u prostorijama objekata koje koristi navedena javna ustanova. Navode da je u cilju vraćanja na suštinsku potrebu rješavanja izgradnje nedostajućeg prostora za rad vrtića, Opština Pljevlja odigrala ključnu ulogu prilikom odlučivanja i pripreme i gradnje novog vrtića na Gukama ali da “na žalost zbog neznanja i nesposobnosti nadležnih institucija prije nekoliko mjeseci izgrađeni vrtić se još uvijek ne koristi”. 

Podsjećaju da je na osnovu zahtjeva “Eko bajke” od 13.09.2018. godine, predsjednik Opštine Pljevlja je donio akt 20.09.2018. godine, kojim se Javnoj predškolskoj ustanovi „EKO BAJKA“, ustupa na privremeno korišćenje poslovni prostor – objekat  Studentskog kluba u okviru „Akademskog centra“ , kao i pokretne stvari koje se nalaze u istom, uvažavajući značaj vaspitno – obrazovnog procesa naših najmlađih sugrađana da se usluge za najmlađe korisnike približe naseljima udaljenijim od centra grada gdje se nalazi matični vrtić, iako ti poslovi nisu u nadležnosti lokalne uprave već isključino resornog ministarstva.

“Aktom je odlučeno da ustupljeni predmetni objekat kao i inventar u okviru objekta, Javna predškolska ustanova „EKO BAJKA“ koristi do momenta kada se ukaže potreba da objekat, uključujići i pokretne stvari, budu potrebne organima ili javnim ustanovama čiji je osnivač Opština Pljevlja”, navode iz opštine .

Navode da je opštinsko saopštenje početak i kraj polemike na temu „otimanja od dječijeg vrtića“ iznjetih, kako su naveli, od strane zlonamjernih i malicioznih novokomponovanih rukovoditeljki u pokušaju, ta da dalje zaključivanje o ovoj temi prepuštaju građanima i zaposlenim u predškoslim ustanovama.

Navode da je 2018. Godine, na osnovu obavljenog popisa prilikom primoredaje objekta krejem 2018. postojeće pokretne imovine u okviru Studentskog kluba, Javnoj predškolskoj ustanovi „EKO BAJKA“ na raspolaganju ostao za dalje korišćenje sledeći inventar: čaše za vodu kom. 252, čaše za vino kom.376, čaše za kratka pića kom.102, čaše za tople napitke kom. 96 , osnovni tanjiri kom.300, tanjiri za glavno jelo kom.600, tanjiri za supu kom.300, činije za salatu kom. 300, tanjiri za desert kom.300, viljuške kom. 600, noževi kom.600, kašike kom.300, kašičice za čaj kom.228 , stoljnjaci kom.120, nadstoljnaci kom. 120, salvete kom.390, plinski šporet kom.1, ekektrični roštilj kom.1, plinski roštilj kom.1, konvencijska peć sa postoljem kom. 1, mašina za pranje posuđa kom.1, rashladni pult kom.1, frizider kom.1, rashladni ormar kom. 1, rashladna vitrina (frižider) kom.1 , topli sto kom.1, radni sto kom.6, radni sto sa rupom za otpatke, sudopera sa dva korita, viseći ormari kom. 1, police za čisto posuđe kom. 1, ostava sa 4 police kom. 1, garderoberi kom. 6, dodatne korpe za pranje tanjira kom. 1 i razni sitni kuhinjski inventar koji broji 19 različitih vrsta pribora po 30 komada. 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ck cg

Crveni krst Crne Gore obilježava 146 godina postojanja

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 146 godina postojanja nacionalnog društva, prvog na Balkanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *