sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Kablovski operateri cenzurisali emisiju RTV Budva u kojoj je gostovao otac Gojko Perović

Kablovski operateri cenzurisali emisiju RTV Budva u kojoj je gostovao otac Gojko Perović

Kako nezvaničn saznaje TV BudvaAgencija za elektonske medije ukinula je televiziijski prenos operaterima „M tel“ i „Crnogorski telekom“.

Redakcija Televizije Budva sinoć je pred sami prenos emisije „Problem“ primila veliki broj poruka od građana širom Crne Gore koji su se žalili na problem prekida programa.

Razlog prekida signala za sada nam nije poznat.

Ko je odgovoran za medijski mrak?

Direktor RTV Budva Rade Tabaš zahteva da se kod Agencije za elektronske medije utvrdi ko je odgovoran za ukidanje signala lokalnom javnom emiteru neposredno pred početak emisije „Problem“, u kojoj je gostovao rektor Cetinjske bogoslovije protojerej-stavrofor Gojko Perović.

„Povodom nestanka signala na svim kablovskim emiterima u Crnoj Gori, izjavljujem da je sa istog uređaja (video matrice) sa kojeg je išao lajv strim emitovan i video signal ka svim kablovskim operaterima. Kao direktor Radio Televizije Budva, zahtevam da se kod Agencije za elektronske medije utvrdi ko je odgovoran za ovu vrstu medijskog mraka“, naveo je Tabaš u saopštenju za medije.

Kako ističe, prosto je nezamislivo da se ovakve stvati dešavaju u 21. veku.

„Svesni da svojim radom i profesionalnim odnosom prema gledaocima kao jedinim merilom našeg kvaliteta, nismo ni sanjali a kamoli i pomislili da se ovakve stvari mogu dešavati u 21. veku. Pod hitno tražimo da se utvrde sve činjenice vezane za ovako brutalan čin diskreditacije medijske kuće na čijem sam čelu“, naglasio je on.

Kako dodaje, ujedno se izvinjava uvaženim gostima emisije, dodajući da će RTV Budva i dalje nastaviti da objektivno informiše o svim bitnim pitanjima.

„Medijski mrak nam nije, niti će ikada biti nešto čime ćemo se rukovoditi već naprotiv, informacije i objektivnost je nešto sa čime ćemo se voditi u daljem radu. Tražimo odogovor“, poručio je Tabaš.

izvor: sputniknews.com

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.