sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Kadrovske promjene u borbi protiv organizovanog kriminala

Kadrovske promjene u borbi protiv organizovanog kriminala

Borba protiv organizovanog kriminala zahtijeva određene reforme u organizacionom smislu kao i osnaživanje kadrovskih potencijala. Dinamiku postizanja rezultata u ovoj oblasti pratiće u narednom periodu i kadrovske promjene u okviru policije.

Nakon sagledavanja aktuelne situacije, u kojoj je potrebno dati konkretnije odgovore na bezbjednosne izazove koji se postavljaju pred policiju, a shodno zaključcima Vijeća za nacionalnu bezbjednost, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović postavili su lica koja će obavljati poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije i Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

 

Poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije će obavljati Enis Baković, dosadašnji državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, dok će poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata obavljati Dragan Blagojević, dosadašnji komandant Posebne jedinice policije.

 

Enis Baković, diplomirani pravnik, je rad u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici kao pripravnik započeo 2004. godine. Nakon polaganja pravosudnog ispita, zasnovao je radni odnos kao stručni saradnik kod Osnovnog državnog tužioca u Podgorici. U junu 2009. godine, odlukom Tužilačkog savjeta, imenovan je na funkciju zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, sa mandatom od tri godine. U julu 2012. godine ponovo je imenovan na istu funkciju, kada mu je funkcija postala stalna. U januaru 2016. godine izabran je na stalnu funkciju državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Baković je, u cilju stručnog usavršavanja, pohađao niz seminara i obuka, od kojih izdvajamo studijsku posjedu SAD-u u januaru 2015. godine, kao stipendiste Stejt Dipartmenta, na programu IVLP, na temu „Vladavina prava i međunarodni kriminal“.

 

Baković i Blagojević će ove poslove obavljati do završetka konkursa za izbor pomoćnika direktora Uprave policije za ova dva Sektora a koji će biti raspisan u periodu koju slijedi.

 

Baković i Blagojević su određeni za obavljanje navedenih poslova i zadataka nakon što su Milovan Pavićević, dosadašnji pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije, i Predrag Ašanin, dosadašnji pomoćnik direktora za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata, direktoru Uprave policije podnijeli zahtjeve za podnošenje ostavki.

 

Na mjesto komandanta Posebne jedinice policije postavljen je Veselin Magovčević, dosadašnji načelnik Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić.

 

Osim navedenog, kadrovske promjene izvršene su i na nivou Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Kotor. Novi načelnik CB Bar je Drago Spičanović, dosadašnji šef Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, dok je novi načelnik OB Kotor Marko Radusinović, dosadašnji viši policijski inspektor u Odsjeku za bezbjednost drumskog saobraćaja – Sektor policije opšte nadležnosti. Miloš Radulović i Igor Popović, koji su do sada bili načelnici CB Bar i OB Kotor, obavljaće druge poslove i zadatke u okviru policije.

 

Takođe, sa mjesta šefa Stanice kriminalističke policije CB Podgorica smijenjen je Siniša Stojković. Do određivanja novog šefa ove Stanice navedene poslove i zadatke preuzeće načelnik CB Podgorica Jovica Rečević.

 

 

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU MUP-a CG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.