četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Život / Kako i koliko često bi trebalo prati farmerke?

Kako i koliko često bi trebalo prati farmerke?

Ponekad se čini da dosta stvari radimo pogrešno kada je riječ o svakodnevnom održavanju uobičajenih predmeta u našem domu što uključuje i održavanje odjeće.

 (Foto: Pixabay)

Tako se za farmerke često kaže da ih ne treba prati ili da ih treba ubaciti u zamrzivač na nekoliko sati kako bi se riješili bakterija. No, šta je prava istina?

Direktorica proizvodne tehnologije brenda Marks & Spencer Monika Lejvenburg kaže da bi trebalo da peremo farmerke što je manje moguće. Takođe, ona je naglasila da farmerke ne sušimo u sušilici.

„Što manje možete prati svoje farmerke, to one bolje zadržavaju svoj izgled, posebno kada je riječ o tamnim indigo farmerkama“, rekla je Lejvenburg.

Ovaj savjet su podržavaju iz dizajneri brenda farmerki Levi Strauss, rekavši kako farmerke treba prati jednom u deset nošenja, a ako se u međuvremenu pojavi neka mrlja na njima, treba je ukloniti mokrom krpom i blagim sredstvom za čišćenje mrlja na odjeći.

Lejvenburg je upozorila da bi farmerke trebalo prati naopako s zakopčanim dugmetom po mogućnosti na 30 stepeni uz korištenje deterdženta za njegu boje.

Nakon pranja, preporučuje da ih odmah izvadite iz veš mašine i otresete kako bi se što prije osušile prirodnim putem. Na kraju je naglasila da je stavljanje farmerki u zamrzivač kako bi se riješili bakterija naobičniji mit.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Djeca sve češće ne reaguju na antibiotike

Antibiotici su često najbolje rješenje za teške bakterijske infekcije koje pogađaju djecu. Ali, mali pacijenti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.