četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Kiša i pljuskovi najavljeni za sjutra

Kiša i pljuskovi najavljeni za sjutra

U Crnoj Gori sjutra se očekuje kišovito vrijeme i pljuskovi sa grmljavinom.

Na sjeveru će biti oblačno i sa kišom, a u jutarnjim satima očekuje se umjerena kiša sa jakim južnim vjetrom.

Popodne će biti osjetno manje kiše, dok se tokom noći očekuje prestanak padavina.

U najvišim planinskim djelovima kratkotrajno se očekuju susnježica i snijeg.

U jutarnjim satima biće jakog južnog vjetra, koji će tokom dana oslabiti, a popodne i naveče biće slab do umjeren sjeverni. Temperatura vazduha kretaće se od 9 do 14 stepeni, usljed zahlađenja, u pojednim mjestima jutarnja temperatura ujedno će biti i najviša dnevna.

Na jugu, oblačno i nestabilno, ujutru i prijepodene jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom, popodne prvo na jugozapadu prestanak kiša a do kraja dana i naveče i u ostalim djelovima prestanak kiše sa razvedravanjem.

Popodne i naveče umjeren lokalno i jak sjeverni vjetar. Temperatura vazduha do 20 stepeni.

More će biti umjereno talasasto do talasasto.

Vjetar, rano ujutru pojačan južni, tokom dana umjeren sjeverozapadni a naveče i tokom noći sjeveroistočni na jugoistoku akvatorijuma jak. Temperatura mora oko 21 stepen.

Narednih dana, na sjeveru, u četvrtak ujutru hladno, po kotlinama moguća je magla i povećano prisustvo niske oblačnosti, tokom dana pretežno sunčano i toplije, naveče tokom noći novo naoblačenje.

U petak, oblačno, prijepodne uglavnom suvo sa jačanjem južnog vjetra. Popodne i naveče kiša i jak na udare vrlo jak južni vjetar.

Na jugu, u četvrtak, pretežno sunčano i toplije, krajem dana i tokom noći novo jače naoblačenje. U petak, oblačno i nestabilno sa kišom.

Popodne i naveče jača kiša sa grmljavinom, lokalno moguća je obilnija količina kiše i sa umjerenim na udare i jakim južnim vjetrom.

Prognoza za Evropu 

Sjutra visinska barička dolina nestabilnosti preko centralne Evrope premješta se u pravcu istoka, usloviće promjenljivo vrijeme sa kišom na istoku i jugoistoku kontinenta ponegdje i u centralnim djelovima.

U sklopu snažnog ciklona na sjeveroistoku Atlantika koji se premješta u pravcu britanskih ostrva, sjutra na zapadnoj obali kontinenta donosi oblačno vrijeme sa kišom i sa jakim udarima zapadnog i jugozapadnog vjetra.

Sjeverni dio Evrope hladno sa slabim snijegom. Temperatura vazduha od 4 stepena u Oslu do 27 u Atini.

Prognoza za Balkan 

Sjutra, na jugozapadu Balkana preko centralnih djelova u pravcu sjeveroistoka pruža se oblačni talas koji donosi kišu i grmljavinu, talas se brzo premješta u pravcu istoka.

Na istoku i jugu pretežno sunčano, popodne i naveče kiša sa grmljavinom.

Temperatura vazduha do 27 u Atini.

Zanimljivosti

U Budvi 7. novembra 2021. godine izmjerena je najviša temperatura za današnji dan u Crnoj Gori od 28 stepeni, istog dana u Podgorici izmjerena je najviša temperatura za današnji dan na području Glavnog grada od skoro 26 stepeni.

Naše područje nalazi se pod uticajem tople vazdušne mase zbog toga imamo natprosječne temperature vazduha.

Tako, juče u Ulcinju temperatura je dostila 23,7 stepeni i to je novi dnevni temperaturni rekord za šesti novembar u posljednjh 70 godina.

U Podgorici temperatura je dostigla 22 stepena, za 70 godina samo pet puta se desilo da temperatura, 6. novembra, dostigne i pređe 22 stepena.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kvalitet vazduha u aprilu u Pljevljima značajno bolji u poređenju sa prethodnim mjesecima

U odnosu na praćene parametre kvaliteta vazduha tokom aprila, u Pljevljima je registrovan značajno bolji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.