ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Kišovito, na sjeveru tokom dana snijeg

Kišovito, na sjeveru tokom dana snijeg

U Crnoj Gori danas će biti kišovito.

Na sjeveru jutros pretežno oblačno uz kišu.

Tokom dana zbog priliva hladnog vazduha, kiša će preći u snijeg.

Do noćnih sati snijeg će se proširiti i na centralne predjele. Vjetar tokom jutra još uvijek južni, u večernjim satima u skretanju na sjeverni i u naglom jačanju. Temperatura od sredine dana u naglom padu.

Na jugu, pretežno oblačno uz povremenu kišu. Vjetar slab do umjeren južni, tokom noći na subotu u naglom jačanju i skretanju na sjeverni. Temperatura do 18 stepeni, a u večernjim satima u naglom padu.

More danas umjereno talasasto. Tokom dana umjeren jugo. U noći petak na subotu, vjetar okreće na buru uz naglo jačanje. Temperatura mora 14 stepeni.

Narednih dana, na sjeveru u subotu oblačno sa snijegom u svim oblastima. Na planinama se očekuje značajno povećanje sniježnog pokrivača. Sjeverni vjetar će biti veoma jak, na udare i olujni, naročito u centralnim predjelima.

U nedjelju pretežno sunčano, ali hladno. Sjeverni vjetar će postepeno slabiti. Za vikend u većini oblasti temperature tokom cijelog dana ispod nule.

Na jugu, u subotu oblačno uz kišu. Sjeverni vjetar biće veoma jak, s olujnim udarima i do 100 km/h. Krajem dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Nedjelja sunčana, ali će još uvijek jak sjeverni vjetar pojačavati osjećaj hladnoće.

Prognoza za Evropu 

Uz jačanje anticiklona iznad zapadne Evrope, prema centralnim i južnim djelovima kontinenta pritiče hladna vazdušna masa. Kiše će biti u Irskoj i centralnom Sredozemlju, a snijega na Balkanu, u Rumuniji i Ukrajini.

Na sjeveru Švedske biće najhladnije, sa temperaturama do -30 stepeni, najtoplije na jugu Grčke, do 20.

Prognoza za Balkan 

Na Balkanu jutro kišovito. U drugom dijelu dana sa zapada pritiče hladna vazdušna masa, pa će kiša preći u snijeg u većini kontinentalnih oblasti.

Najhladnije na zapadu Slovenije, sa temperaturama ispod nule, najtoplije u Grčkoj, do 20 stepeni.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.