ponedeljak , maj 10 2021
Početna / Vijesti / Politika / Koalicija “Da Pljevljima svane”: Poziva Državno javno tužilaštvo da u najhitnijem roku rasvijetle uzroke nastanka požara u prstorijama RTV Pljevlja

Koalicija “Da Pljevljima svane”: Poziva Državno javno tužilaštvo da u najhitnijem roku rasvijetle uzroke nastanka požara u prstorijama RTV Pljevlja

Požar koji je juče ujutro uništio prostorije RTV Pljevlja spustio je medijski mrak na Pljevlja, a na čistinu istjerao one koji su  činili sve da do tog mraka i dođe, ne samo poslednjih godina već i u vrijeme kada je predsjednik opštine bio Filip Vuković, a i ranije.

Upravo oni koji su odavno počeli paliti RTV Pljevlja, finansijski gušeći ovaj medij, zaposlene u njemu dovodeći na ivicu gladi i o programu ove kuće govoreći sa nipodaštavanjem, sada pred licem javnosti liju krokodilske suze i obećavaju kule i gradove.

Samo za naivne je bilo dirljivo gledati Mirka Đačića kako poslije svega što je govorio i radio protiv RTV Pljevlja, zajedno sa još četiri ministra lamentira nad sudbinom ovog medija i govori ono u šta ni sam ne vjeruje.

To je slika i prilika odlazeće pljevaljske DPS vlasti koja očajnički pokušava da po ko zna koji put prevari Pljevljake. Ministri koji su se na volšeban način po prvi put obreli u centru Pljevalja takođe nisu štedjeli riječi obećanja, pa se stiče utisak da će od RTV Pljevlja već sjutra napraviti najmoderniji i najopremljeniji medij.

No, od svega ostaje samo jedna istina da DPS koristi i tuđe nesreće kako bi zaradio političke poene nekoliko dana pred lokalne izbore.

Od odgovornih ljudi kakvi bi trebalo da budu predsjednik jedne opštine i ministri u vladi jedne države, javnost je očekivala nešto sasvim drugo, a to je prije svega poziv nadležnim državnim organima da hitno preduzmu sve radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja koji je izazvao ogromnu materijanu i nematerijalnu štetu na račun građana Pljevalja.

Pošto to nisu učinili oni, Koalicija „Da Pljevljima svane – složno i iskreno naprijed“ javno poziva Državno javno tužilaštvo i druge nadležne državne organe da u najhitnijem roku rasvijetle uzroke nastanka požara u prstorijama RTV Pljevlja. Od ovih organa očekujemo da već danas pokrenu postupak utvrđivanja svih okolnosti koje su prethodile požaru a prije svega da pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti predsjednika Opštine kao organizatora koncerta i vatrometa u noći koja je prethodila požaru, kao i drugih službi i nn lica koja su svojim činjenjem ili nečinjenjem mogla doprinijeti izbijanju požara jer su te večeri sa krova TV Pljevlja ispaljivali vatromet.

Javnost Pljevalja očekuje i traži i od državnih organa odgovore, a Koalicija „Da Pljevljima svane – složno i iskreno naprijed“ će ukoliko ih ne bude, preduzeti zakonom predviđene korake na rasvjetljavanju ovog slučaja sve do podnošenja krivične prijave.

Saopštenje Koalicije „Da Pljevljima svane- složno i iskreno naprijed“ (NSD-SNPCG-PzP)

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

POKRET ZA PLJEVLJA: OPET PLJEVLJA I „ČETNIČKE HORDE“

    Ljudi, pa je li ovo moguće? I ovo proljeće u Pljevljima započelo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *