četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / „Koalicija ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“: EVO ZAŠTO MILO PADA U PLJEVLJIMA

„Koalicija ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“: EVO ZAŠTO MILO PADA U PLJEVLJIMA

Ovo je priča o 10 razloga zbog kojih će Milo Đukanović i njegov DPS biti katastrofalno poraženi u Pljevljima, na izborima 30.avgusta 2020.godine.

  1. Svakako na 1. mjestu je đavolji Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Glavna politička, moralna i ljudska vododjelnica, danas u Crnoj Gori, je odnos prema pomenutom Zakonu i namjeri Mila Đukanovića da formira tzv. Crnogorsku pravoslavnu crkvu, kao i progon sveštenika SPC i otimanje njenih hramova. Ono što nisu radili ni okupatori danas pokušava Milo Đukanović, ali će se i ovoga puta pokazati da je „muka  s Bogom ratovati“ i da tu bitku niko nije dobio.
  2. Zasluženo na 2.mjestu je predsjednik Vlade Duško Marković koji izjednačava fašizam i svetosavlje i najavljuje progon sveštenika SPC. Radi se o istom čovjeku koji je svojevremeno,Dušku Jovanoviću, vlasniku i glavnom uredniku „Dana“, kao bezbednjak, poslao fišek sa porukom: „Od ovog ćeš metka poginuti“. Od tada je prošlo 16 godina, a crnogorske institucije vodile su  istragu po sistemu „kolariću paniću, pletemo se samiću“ i još uvijek ne znaju ko je izvršilac, a ko nalogodavac ubistva Duška Jovanovića.
  3. Na 3. mjestu je postupak Mila Đukanovića, kada je u Pljevljima okrenuo glavu od radnika preduzeća „Komunalne usluge“, koji su štrajkovali ispred zgrade Opštine, držeći transparent GLADNI SMO . Istoga dana dok je šetao ulicom Kralja Petra, praćen svitom iz DPS-a, na skandiranje građana NE DAMO SVETINJE, jedan od njegovih tjelohranitelja je pokazao srednji prst. Takvo nasilničko i kabadahijsko ponašanje nije zapamtio ovaj grad, kao i  odsustvo empatije prema ljudima koji nisu primili 16 plata. Tu gorku čašu je dosolio predsjednik Opštine Igor Golubović uplativši danas 5000 evra kao pomoć radnicima preduzeća „Komunalne usluge“ što iznosi tačno po 100 evra za 50 radnika. Ispod dostojanstva svakog čovjeka pa čak i predsjednika Opštine.
  4. Ponašanje ministra vojnog Predraga Boškovića, bijelog orla iz Pračice, i njegov razvojni put do zlatnog orla, ostaće  tamna mrlja u hronici Pljevalja. Njegov progon oficira, podoficira i vojnika koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi,  ili su bili na litijama, bez premca je u političkoj istoriji Crne Gore za poslednjih 30 godina.
  5. Još uvijek pljevaljskom čaršijom i društvenim mrežama odjekuje očajnički uzvik „ubićete momka, ej, šta vam je?“ Radi se o prebijanju 21- godišnjeg O.M. od strane razbojnika u policijskim uniformama, u noći 13. maja ove godine. Njegovo maltretiranje i pljuvanje je nastavljeno i u policijskoj stanici, a režimska doktorica u svom izveštaju navodi da je pacijent napao policajca. Od tada je prošlo 3 i po mjeseca, a Osnovno državo tužilaštvo u Pljevljima ( slava mu i milost) ćuti i pravi se mrtvo.
  6. Maltretiranje  i povređivanje slabovidog Aleksandra Tošića od strane specijalaca, bez ikakvog razloga i povod,dok su se kolima  vraćaliiz kafića, još jedan je u nizu sramotnih primjera policijske torture prema građanima, posebno mladima ovoga grada.
  7. Postupak poslovodstva JP „Vodovod“ prema svom radniku Andriji Staniću, koji je dobio otkaz zbog aktivnog učešća u litijama je sramotan. Zaboravili su  da je 87 radnika od 113 zaposlenih potpisalo podršku za odbranu svetinja SPC. Od  desetak privremeno angažovanih nije potpisao niko, jer je to bio uslov da budu primljeni na određeno vrijeme. Andrija Stanić ne samo što je dobio otkaz, već je 6 puta pozivan u CB Pljevlja kao osumnjičeni za organizaciju litija.
  8.  NKT, na čijem čelu je potpredsjednik Vlade Milutin Simović, stručnjak za krompir, i njegovo selektivno ponašanje, svakako su zaslužili mjesto na ovoj crnoj listi.  Hapsiti vladike, sveštenike i litijaše na jednoj strani, a tolerisati „komite“, suvereniste i kontroverzne biznismene na drugoj strani, moralo se vratiti kao bumerang. Danas je Crna Gora  na 1. mjestu u regionu po broju oboljelih od korone  na 100 000 građana, a to će i ostati kada se polovinom septembra,nakon izbora, pojavi  novi talas. Tako je bilo u Srbiji, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, a biće i u Crnoj Gori. Držanje uslova za ulazak u Crnu Goru iz Srbije, ( negativan PSR test, ili pozitivan test na antitjela, kao dokaz preležane korone ) u trenutku dok je u Srbiji procenat zaraženih od broja testiranih, oko 1,5 %, dok se u Crnoj Gori kreće oko 13 %, dokaz je  antisrpske politike.
  9. Grijeh bi bio zaboraviti aktuelnog ministra zdravlja, inače rođenog Pljevljaka, čije su zasluge za urušavanje crnogorskog, a posebno pljevaljskog zdravstva nemjerljive. Da navedemo samo dva primjera: postavio je stomatologa za direktora Opšte bolnice u Pljevljima, i došao u izbornoj kampanji da obeća izgradnju nove bolnice, koja se planira još od 1979. godine. Malo muje i to bilo, nego je obećao i stambenu zgradu za zdravstvene radnike. Ne lipši magarče do zelene trave.
  10. Više nego zasluženo na 10. mjestu je Javni servis TV Pljevlja sa svojim direktorom Dejanom Miličićem, koji je najdirektnije diskriminisao opoziciju u odnosu na DPS. Tako je ministru Boškoviću, Vlastimiru Goluboviću, predsedniku Privredne komore, i Milu Đukanoviću omogućeno besplatno gostovanje pod firmom emisije AKTUELNO. Potpredsjedniku Vlade  Simoviću takođe je  omogućeno  besplatno gostovanje,ali  pod firmom emisijeSELU U POHODE, iako ta emisija već 2 godine nije na programu. S druge strane nosiocu liste Velika narodna koalicija ZA BUDUĆNOST CRNE GORE Zdravku Krivokapiću za gostovanje na TV Pljevlja naplaćeno je 700 evra. Šta to bješe programska šema u toku predizborne kampanje?

Zbog svega navedenog ne postavlja se pitanje, makar u Pljevljima, da li će Milo Đukanović izgubiti izbore, nego da li će priznati poraz na izborima. Na prethodnim parlamentarnim izborima 2016.g izmislili su tzv. državni udar, a ovoga puta, bojati se da g.Đukanović lično ne izvrši državni udar, uvođenjem vanrednog stanja u trenutku kad sazna da je izgubio izbore. A sve pod firmom spašavanja države, koju su  u DPS- u uvijek izjednačavali sa partijskim i ličnim interesom.

Velika Narodna koalicija ZA BUDUĆNOST CRNE GORE broj 9

NE DAMO SVETINJE!

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ŠARANČIĆ: BAVLJENJE POLJOPRIVREDOM DA BUDE PRIVILEGIJA, A NE PREŽIVLJAVANJE

Za budućnost Pljevalja, pored energije iz sopstvenih izvora, kao uslova za pokretanja domaće industrije, neophodno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.