subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Koalicija „Za spas Pljevalja“: Tragičan epilog vladavine Mirka Đačića

Koalicija „Za spas Pljevalja“: Tragičan epilog vladavine Mirka Đačića

Velika je muka na duši odlazećeg predsjednika opštine Pljevlja Mirka Đačića. Čovjek je devedesetih godina prošloga vijeka sa kalašnjikovom o ramenu krstario pljevaljskim ulicama i branio „srpska Pljevlja“ od crnogorske „pošasti“ oličene, u to vrijeme, u Crnogorskoj partiji i Liberalnom savezu Crne Gore. U međuvremenu Đačić je postao tvrdi crnogorski nacionalista, kome, kao i svakom konvertitu, smeta sve što ima atribut srpski.

Da bi Gospodaru dokazao da je „prava vjera“ ne žali para ni truda da organizuje spektakularne proslave tzv. Dana nezavisnosti 21. maja, na trgu 13. jula. Tako je i sinoć, uz muziku Dženana Lončarevića, gruvalo kako nije ni 1. decembra 1941. godine prilikom napada na Pljevlja. Vatromet sa krova zgrade u kojoj je smještena televizija Pljevlja bio je „veličanstven“, baš onakav kakav priliči obilježavanju godišnjice pokradenog referenduma.

Ali davno je rečeno da „sila Boga ne moli, ali Bog silu ne voli“. U prevelikom patriotskom zanosu organizatora proslave, prije svih odlazećeg predsjednika Đačića, niko nije ni pomišljao na staru narodnu mudrost da je „vatra dobar sluga, ali loš gospodar“. Zbog neodgovornosti organizatora proslave i nemara izvođača pirotehničke predstave, jutros u ranim jutarnjim časovima, planuo je krov i sprat zgrade u kojoj je smeštena televizija Pljevlja. Tako je višegodišnja muka građana Pljevalja i zaposlenih u televiziji Pljevlja za čas pretvorena u prah i pepeo.

Istorija nikad nije dokazala da je Neron stvarno zapalio Rim, ali nema nikakave sumnje da je televiziju Pljevlja zapalio Mirko Đačić, svojom nebrigom, nemarom i željom da megalomanski obilježi 21. maj, kako bi ostao u milosti aktuelnog Gospodara Crne Gore. U finišu izborne kampanje nestala je lokalna televizija, koju je narod zbog pretjerane zloupotrebe odlazećeg predsjednika nazvao „lolovizijom“. Ovo je tragičan epilog višegodišnjeg odnosa Mirka Đačića prema Televiziji Pljevlja i zaposlenima u njoj. Vatromet Mirka Đačića koštao je građane Pljevalja 2.541 evro, a šteta od požara je milionska.

Postavlja se pitanje koliko će izborna utakmica u Pljevljima, i do sada neravnopravna, biti regularna. Iste noći, pod okriljem mraka, prije nego što je izbio požar u televiziji Pljevlja, nepoznati počinioci skinuli su i uništili transparent Koalicije Za spas Pljevalja, koju čine Demokratska narodna partija, Pokret za Pljevlja i Prava Crna Gora. Transparent je najavljivao promociju izborne liste Za spas Pljevalja, koja će biti održana u srijedu 23.maja u 20 časova u sali Doma Vojske. Naš transparent je bio postavljen u ulici Kralja Petra, čije ime inače smeta odlazećem predsjedniku Đačiću.

Poštovani građani, ovo je još jedan razlog da masovno izađete na izbore 27. maja i kaznite silobatnost, tragikomičnu nesposobnost i nedostojnost aktuelne vlasti u Pljevljima.

Za spas Pljevalja zaokruži broj 1 na glasačkom listiću!

Koalicija Za spas Pljevalja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DPS: Sveštenstvo SPC da ne narušava sekularnost Crne Gore miješanjem u poslove koji nijesu u njegovoj nadležnosti

Nakon što je episkop mileševski SPC Atanasije pozvao odbornike u Pljevljima da sjutra glasaju za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.