ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Koncentracija štetnih čestica i dalje visoka

Koncentracija štetnih čestica i dalje visoka

U večernjim časovima i tokom jutra sa Mjerne stanice u Pljevljima zabilježene su visoke koncentracije štetnih materija u vazduhu. Tako su najveće satne koncentracije PM 10 čestica zabilježene u 20 časova i iznosile su 293.3 mikro grama po metru kubnom, da bi jutros u 9 časova bile i dalje veoma visoke i iznosile su 200.5 mikro grama po metru kubnom.

Takođe su zabilježene i veoma visoke koncentracije veoma štetnih po zdravlje ljudi PM2.5 čestica, koje su najveće satne vrijednosti dostigle takođe u 20 časova i iznosile su 239.4 mikro grama po metru kubnom.

Koncentracije Sumpor dioksida imale su najveće koncentracije juče u 16 časova i iznosile su 119.2 mg/m3.Koncentracije su konstantno dosta visoke u odnosu na one izmjerene u drugim gradovima u Crnoj Gori.

U jutarnjim časovima u Pljevljima su temperature konstantno u minusu i uz maglovito jutro u 9 časova izmjereno je -9.5 stepeni Celzijusovih.

U vrijeme visokih koncentracija štetnih materija u vazduhu za građane nadležne ustanove preporučuju što manje zadržavanje na otvorenom.

Vremenske prilike za petak:
Pretežno sunčano. Na sjeveru, tokom jutra ili prijepodneva, magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 6 do 16 stepeni.

 

izvor: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.