četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Korisnice „Doma starih“ izlagale radove na Osmomartovskom sajmu

Korisnice „Doma starih“ izlagale radove na Osmomartovskom sajmu

Na ovogodišnjem prodajno-izložbenoj manifestaciji „Sajam ženskog stvaralaštva”, koji se održava povodom Dana žena, 8. marta, nalazi se štand korisnica usluga Doma starih u Pljevljima. One su svoj štand ukrasile radovima koje su izradile tokom svakodnevnih kreativnih radionica, a dominirali su heklani i pleteni radovi.

Ove godine smo došli na ideju da se i mi prijavimo i da pokažemo šta mi to radimo u Domu starih. Naše korisnice imaju svakodnevne kreativne radionice gdje izrađuju predmete od raznih materijala. Cilj nam je bio da se to vidi i da ujedno damo pečat na sav taj rad i da naše korisnice budu zadovoljne i da se osjećaju korisno sa svim ovim što rade. Danas smo izložili predmete rađene heklanom tehnikom, pletene čarape od vune i vunice i razne kutije – kaže Dženana Musić predstavnica Javne ustanove Dom starih.

Prodajno-izložbena manifestacija trajala je 6. i 7. marta, a njen organizator je Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja. Iz lokalne uprave su poručili da je ovo samo jedna od aktivnosti koje su organizovane povodom obilježavanja 8. marta.

Manifestacija je održana u holu Doma kulture gdje je bilo 25 štandova na kojima su žene predstavile svoje stvaralaštvo. Bilo je tu vezenih, heklanih i pletenih ručnih radova, radova rađenih u dekupaž tehnici, nakita,ukrasa, cvijeća  i sl.

 

izvor: dan.co.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum

Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.