ponedeljak , 4 decembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / KORISNICI DOMA STARIH PLJEVLJA PRIMJER KAKO SU GODINE SAMO BROJ

KORISNICI DOMA STARIH PLJEVLJA PRIMJER KAKO SU GODINE SAMO BROJ

Povodom obilježavanja Evropske nedelje sporta (23.-30. septembar) u ponedeljak, 23.septmebra 2019. godine, u JU Domu starih „Pljevlja“ održan je Senior  dan.

Na inicijativu Ministarstva mladih i sporta, a na predlog Službe menadžera opštine Pljevlja, Dom je za svoje korisnike organizovao dan sportiskih aktivnosti. Vježbe primjerene godinama korisnika pripremile su selektori i treneri karate reprezentacije Crne Gore Slavka i Ružica Maksimović.

Organizovanjem ovakvih aktivnosti Dom  želi ukazati na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine života. Korisnici su, uključivši se u aktivnosti, oživjeli sportski duh i pokazali kako je „treće doba“ doba uživanja.

Dom planira da obilježavanje Evropske nedelje sporta postane redovna aktivnost kroz koju namjerava da pored svojih korisnika uključi i što veći broj drugih pripadnika treće dobi.

U susret Danu starijih osoba, Dom organizuje niz aktvinosti kojim će obilježiti ovaj značajni datum.  Planirana je posjeta predsjednika opštine Pljevlja, gospodina Igora Golubovića, kao i izložba radova učenika gradskih osnovnih škola na temu starih, gdje će tri najbolja rada biti nagrađena. U saradnji sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti biće organizovano plesno veče. Takođe, biće organizovana posjeta  volonterskog servisa, u okviru koje će volonteri provesti dan sa korisnicima.

Dom starih 2gimnastika u Domu starih

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Osjetno zahlađenje, mraz na sjeveru

U Crnoj Gori danas će biti osjetno hladnije, ali bez padavina. Na sjeveru ujutru umjeren …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.