četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Sport / Kovačević: Pljevlja potvrdila status sportskog grada

Kovačević: Pljevlja potvrdila status sportskog grada

Predsjednik opštine Pljevlja, u subotu 17.decembra,  otvorio je deveti po redu Međunarodni memorijalni turnir prijateljstva Pljevlja 2022 koji predstavlja najveću smotru ženskog fudbala ne samo u Pljevljima i državi, već i u regionu.

Ovogodišnji turnir održan je pod pokroviteljstvom UEFA fondacije, Fudbal za društvenu koheziju i regionalnu saradnju, a podržan je od Opštine Pljevlja i međunarodnih partnera, prije svega Ambasada Francuske i Slovačke Republike u Crnoj Gori, Misije OEBS-a i drugih brojnih domaćih partnera.

„Srećan sam što Pljevlja, između ostalog i organizacijom ovakvih turnira, potvrđuju status sposrtskog grada kakav imaju puni jedan vijek. Posebno me raduje učešće ovolikog broja reprezentativnih predstavnika ženskog fudbala iz drugih drđava“-rekao je predsjednik Kovačević, ističući da za popularnost ženskog fudbala u Pljevljima najveće zasluge ima svakako FK Breznica i njen predsjednik Zoran Vuković.

Predsjednik Kovačević je naglasio da pomoć Opštine ni ovog puta nije izostala, a tako će biti i u narednom periodu.

„Trudićemo se da budemo adekvatna logistička, ali i svaka druga podrška, jer su sportisti istinski i najbolji ambasadoti svake zajednice“-rekao je Kovačević.

Manifestacija je okupila dva člana Lige šampiona FK Breznicu i FK Sarajevo, a pored ova dva kluba učešće su uzeli i: Libero Goražde, Brotnjo Čitluk, Respekt Sarajevo (BiH), Kanjiža, Majdanpek, Mašinac Niš (Srbija), Hajduk Split (Hrvatska), Raisa Temišvar (Rumunija), Sent Mihalj Segedin (Mađarska), Enko Plovdiv (Bosna i Hercegovina), Biljani izvori (Sjeverna Makedonija).

Izvor-pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Snijeg odložio meč Rudara

Utakmice 17. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, u Bijelom Polju i Beranama, neće biti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.