nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Kraj mjeseca, pripravnici još bez plata

Kraj mjeseca, pripravnici još bez plata

Zbog prekida rada Portala eUprave, koji je uzrokovan hakerskim napadima na informacioni sistem Crne Gore, korisnici Programa za stručno osposobljavanje još nijesu primili avgustovsku naknadu, saopšteno je Portalu RTCG iz Ministarstva prosvjete.

Ilustracija  Ilustracija (Foto: Pixabay)

„Za funkcionisanje Portala eUprave nadležno je Ministarstvo javne uprave koje radi na uspostavljanju sistema kako bi se u što kraćem roku isplatile naknade korisnicima, te kako bi nesmetano mogao otpočeti novi ciklus Programa stručnog osposobljavanja“, navode iz Ministarstva.

Pored Ministarstva prosvjete, u relaizaciju Programa uključeni su i Ministarstvo javne uprave, Uprava za ljudske resurse i Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

„Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, realizuje se isključivo elektronskim putem. Vlada Crne Gore je na sjednici 15. septembra 2022. godine odložila početak realizacije Programa za 2022/2023. godinu do trenutka uspostavljanja bezbjednog informatičkog okruženja, kako bi prijave poslodavaca i korisnika na Program mogle da se odvijaju nesmetano i bezbjedno“, dodaju iz resora Miomir Vojinović.

Izvor-rtcg portal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Poljoprivreda važna grana samo do usvajanja budžeta

Puna su nam usta razvoja poljoprivrede kao strateške grane, od izbora do izbora samo se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.