subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Krajem mjeseca otvaranje novog graničnog prelaza Pljevlja-Prijepolje“

Krajem mjeseca otvaranje novog graničnog prelaza Pljevlja-Prijepolje“

Glavni policijski inspektor iz sektora granične policije Slavko Vojinović u emisiji „Mreža“ na TVCG kazao je da je u prva četiri mjeseca registrovan promet od 4.200.000 putnika na crnogorskim graničnim prelazima, što je za 44 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Ocijenio je da je ovo ohrabrujući podatak za turističku privredu.

Krajem mjeseca očekuje se  otvaranje novog graničnog prelaza Pljevlja - Prijepolje Krajem mjeseca očekuje se otvaranje novog graničnog prelaza Pljevlja – Prijepolje (Foto: RTCG)

Pojašnjava da je u toku izrada Plana mjera i aktvnosti za ljetnju sezoni ukoji će sinhronizovati rad službi na svim graničnim prelazima, saradnju sa kolegama na graničnim prelazima zemalja sa kojima se graničimo, a sve u cilju bržeg prelaska putnika u jeku sezone.

„Ovaj Plan će trajati od 01 juna do 15. septembra ove godine“, saopštio je Vojinović.

Kazao je da su granični prelazi opremljeni sa savremenom tehnikom.

„U cilju sigurnosti i  bezbjednosti nadležna služba radi permanentno na održavanju ovih sistema, te ne očekujemo veće probleme pri funkcionisanju tokom sezone“, kazao je Vojinović i dodao da može doći do sporadičnih ispada iz sistema nestankom električne energije ali se ulažu veliki napori da se u tim situacijama sistem osposobi u najkraćem roku kako bi se promet putnika odvijao neometano.

Slavko Vojinović Slavko Vojinović (Foto: TVCG)

Poručio je da se krajem mjeseca očekuje otvaranje novog graničnog prelaza Pljevlja – Prijepolje.

„Na najfrekventnijim graničnim prelazima biće angažovan veći broj policajaca, kako bi zadržavanje bilo što kraće“, najavljuje Vojinović.

Dodaje i da će otpočeti  izdavanje pograničnih propusnica za stanovništvo koje živi uz pogranično područje Crne Gore i BiH.

„Ti građani moći će da prelaze državni granicu van zvanično označenih graničnih prelaza“, saopštio je Vojinović.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Plantaže marihuane niču svuda po Crnoj Gori

Kada je juče Uprava policije saopštila da su njihovi službenici u Pljevljima locirali i pronašli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.