subota , 13 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Krivična prijava pritiv dr Mirhe, zaposlenih u Kovid stacionaru i menadžmenta Bolnice

Krivična prijava pritiv dr Mirhe, zaposlenih u Kovid stacionaru i menadžmenta Bolnice

Situacija u pljevaljskom zdravstvu kulminirala je danas podnošenjem krivične prijave protiv dr Mirhe Hasanbegović, zaposlenih u kovid stacionaru i menadžmenta Opšte bolnice, od strane porodice pacijenta kome ni nakon niza neprijatnosti i teškog zdravstvenog stanja nije pružena bolnička njega. Da je stanje pacijenta daleko od dobrog, kako su tvrdili u stacionaru, pokazuje činjenica da je pacijent danas upućen na bolničko liječenje u Brezovik.

Nedostatak ljekara i kapaciteta u Opštoj bolnici uzima danak, a kako smo nezvanično saznali, sve češće i policija mora da interveniše. Najnoviji slučaj je za rubriku vjerovali ili ne, jer su članovi porodice pomenutog pacijenta, pored bolesti i maltretiranja, prinuđeni i da se jave policiji da daju izjavu, nakon što su i iz kovid stacionara prijavili za vrijeđanje.

Hronični kardiološki pacijent sa šest stentova D.G. u teškom stanju izazvanom kovid infekcijom, vraćen je sinoć iz Kovid stacionara, posle brojnih neprijatnosti, na kućno liječenje. Nakon što mu je utvrđena obostrana upala pluća, bolesnik se, po usmenoj preporuci dr Nidala iz kovid ambulante, javio u Kovid stacionar. Kako nije bio u stanju da čeka na pregled, bolesnik je čekao u automobilu a član porodice je otišao da objasni situaciju i potraži ljekara. Međutim, kako ističu, ni nakon više molbi tehaničar koji je izašao ispred nije htio da pozove ljekara, ističići da nema mjesta, pa je otišao do automobila i bolesniku izmjerio saturaciju, tvrdeći da je dobro. Na insistiranje porodice da on nije stručan da utvrdi tako nešto i da moraju razgovarati sa doktorkom, došla je i medicinska sestra koja je zatvorila vrata. Rodbina je tri puta pozivala sestru i govorila da im treba doktorica da pregleda bolesnika, nakon čega im je sestra kazala da sačekaju jer doktorka pregleda pacijenta. Bolesnik je, kako navode, ušao i sjeo u hodnik na stolicu, nakon čega mu je medicinska sestra rekla da treba da je sram njega i njegovu porodicu, na šta joj je bolesnik izmučen teškim zdravstenim stanjem i čekanjem odbrusio.

Pojašnjavaju da je, nakon ni malo ljubaznog susreta sa doktoricom, usledio pregled, pa je  bolesnik, uz terapiju za povišen pritisak koji je u tom trenutku iznosio 170/110, dobio uput za kućno liječenje i nalog za patronažu. U bolničkoj dokumentaciji navedeno je da su vrijeđali tehničara, i da su prilikom obraćanja izostavili titulu ljekarke i oslovljavali je imenom.

U povratku kući bolesnik je otežano disao, počeo da iskašljuje sukrvicu, a po dolasku kući dva puta je gubio svijest, a usled modrine na lice porodica je mislila da je preminuo. Zvali su Hitnu pomoć i došla je dr Dragana Golubović, koja je uključila pacijentu infuziju nakon čega mu je bilo bolje.  Izjutra su bolesnika pozvali iz Kovid ambulante da ga obavijeste da mora doći na bolničko liječenje ali kada je došao oko 8 i 30 nije bilo nigdje mjesta za njega, a doktorica iz Kovid ambulante je ga pregledala u automobilu. Porodica je kontaktirala menadžement Bolnice tražeći da se bolesnik zbrine. Puna četiri sata prošla su u pozivima a pacijjent je svo vrijeme čekao u automobilu. Dom zdravlja dao je automobil i pratnju pa je bolesnik upućen u Bolnicu u Brezoviku a porodica je podnijela krivične prijave protiv ljekarke Mirhe Hasanbegović, medicinskog osoblja Kovid stacionara i menadžmenta Opšte bolnice.

Nevjerovatno je da jedan ljekar Mirha Hasanbegović ordinira u Kovid ambulanti sama gotovo pet mjeseci a da to nije zabrinulo menadžment Bolnice, niti Ministarstvo zdravlja, kao ni ljekarku, koja je i načelnica Internog odjeljenja, pa se postavlja pitanje kako fizički i psihički jedan čovjek može izdržati toliku odgovornost, sačuvati koncentraciju, na dva značajna bolnička kapaciteta i pružiti adekvatnu medicinsku njegu.

Direktora Bolnice, Erduana Lalovića, upitali smo zašto pomenuti pacijent sinoć nije primljen na liječenje i da li je humano držati pacijenta u takvom zdravstvenom stanju da čeka četiri sata a da mu se ne pronađe mjesto u Bolnici, već da se šalje u Brezovik. Odgovor do objavljivanja teksta nismo dobili.

Epidemiološka situacija u Pljevljima se usložnjava time će, vjerovatno i nemile scene postati sve češće, imajući u vidu veliko nezadovoljstvo brojnih pacijenata. U Pljevljima je od posledica kovid infekcije preminulo preko 30 lica, a neki od njih su među najmlađim preminulim u Crnoj Gori.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevljaci sumnjičavi oko toplifikacije

Elektroprivreda Crne Gore raspisala je tender za izradu glavnog projekta i odabir izvođača radova za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.