četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Krivična prijava protiv starješine podgoričkog Sabornog hrama

Krivična prijava protiv starješine podgoričkog Sabornog hrama

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv starješine Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja, Dragana Mitrovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

„Podgorička policija je postupajući po zahtjevu koji je uputila Mitropolija crnogorsko-primorska za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 11. jun, donijela rješenje o zabrani skupa koji nije bio blagovremeno prijavlje Nakon donijetog rješenja od strane policije, sveštenstvo je odustalo od litije“, navodi se u saopštenju Uprave policije.Javno okupljanje je, kako dodaju, ipak održano u Hramu, ispred kojeg je, po procjeni policije, bilo oko 450 građana, što je, kako ističu iz Uprave policije, direktno kršenje mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, budući da su dozvoljena javna okupljanja do 200 građana.

„U prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica prikupljena su obavještenja na zapisnik od organizatora javnog okupljanja i starješine Hrama Hristovog Vaskrsenja D.M. Postupajući po nalogu nadležnog tužioca protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“, zaključuje se u saopštenju policije.

Izvor: vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

koncert-e1643048250141-640x555-1

Godišnji koncert GTO Pljevlja u srijedu

U velikoj sali Centra za kulturu  sutra u 19 časova  Gradski tamburaški orkestar „Pljevlja“ održaće godišnji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *