sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Krvavac: Priče o ulaganju u vodovod liče na već viđene prevare iz izbornih godina

Krvavac: Priče o ulaganju u vodovod liče na već viđene prevare iz izbornih godina

Nakon što su iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja najavili da će sa 55 hiljada eura pomoći izgradnju pet seoskih vodovoda u pljevaljskom kraju, postavlja se pitanje da li je pomenuti novac dovoljan da se obezbijede dovoljne količine vode za bezvodna područja. Od pomenutih sredstava najviše će dobiti selo Boljanići i to 20 hiljada eura,potom selo Lijeska 15 hiljada, Studenac 10, a sela Šljuke i Popov Do po pet hiljada eura. Očekuje da će pomoć stići preko lokalne uprave, koja je budžetom planirala da za ove namjene u ovoj godini potroši 185 hiljada eura. Ne treba zaboraviti da je vodosnabdjevanjem ugrožena MZ Crljenice, kao i područje MZ Boljanići, te da nema ni jedne seoske mjesne zajednice gdje je vodosnabdjevanje u potpunosti riješeno.

– Pitanje svih pitanja je da li je Pljevljima dovoljno dati „mršavih” 55 hiljada za seoske vodovode u momentima kada je privreda ugašena a mladi ljudi nemaju kud na selo – kaže odbornik Demokrata Bojan Krvavac.

On napominje da su brojna sela bez vode kao i da mnoga seoska domaćinstva troše značajna sredstva da tokom ljeta cisternama dopremaju vodu za potrebe farmi ali i za kućne potrebe.

– Postavlja se pitanje jesu li to ta ulaganja u sela na sjeveru o kojima predstavnici ministarstva konstantno govore, a u suštini se uradi po nekoliko kilometara vodovoda u selu u kojem imamo par staračkih domaćinstava. Čitava priča o planovima u ovoj godini liči na već viđene prevare iz izbornih godina. Budžet Opštine Pljevlja za 2020. godinu je planiran prembiciozno, pogotovo iz razloga što je izborna godina, pa se obećanja daju na sve strane, ali nas svaki put ostvarenje budžeta vrati u realnost u kojoj se Pljevljima zakida na sve strane – kaže Krvavac i poziva stanovništvo da bude oprezno kada vlast daje obećanja.

On napominje da su se neka obećanja za pomoć u izgradnji seoskih vodovoda provlačila u planu budžeta po deset godina ali da nikada nijesu realizovana. Na kraju su mještani sami o svom trošku izgradili vodovode.

 

Izvor: dan.co.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.