subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Krvavac:Predstavnici odlazeće vlasti hvataju za slamku, bolje reći za sadnicu

Krvavac:Predstavnici odlazeće vlasti hvataju za slamku, bolje reći za sadnicu

Juče je ekipa lokalnih DPS funkcionera, ojačana prisustvom  predstavnika energetskog lobija, promovisala početak predizborne akcije, kodnog naziva “ Mladi Gorani“. Kako drugačije objasniti predizborno lopatanje i sađenje sadnica na deponiji pepela i šljake, osim kao potpuni gubitak kompasa predstavnika lokalne samouprave.

Moramo priznati da je satirično pozoriste, poznatije pod nazivom pljevaljski DPS,  ovoga puta otišlo korak dalje, pa je pored ustaljenih decenijski- raubovanih tema, poput puta za Bobovo, vrtića na Gukama i sličnih izmišljotina, sada  ubačena i izgradnja nekakvog pljevaljskog Central Parka, nalik na onaj u Njujorku.

Očigledno da se usled nedostatka ideja, predstavnici odlazeće vlasti hvataju za slamku, bolje reći za sadnicu, jer ideja o otvaranju novih radnih mjesta, pokretanju proizvodnje i podizanju kvaliteta života građana nemaju.

Naravno, posle četiri decenije trovanja Pljevalja, zaštitnici interesa energetskog lobija nemaju problem sa tim što bi to eventualno čudo od parka, ležalo na tonama otrova i otpada, skladištenog godinama na plućima Pljevljaka.

Posle početnog šoka i nevjerice, do kojih granica predizborne manipulacije su predstavnici režima spremni da idu, građani Pljevalja su u šaljivom tonu komentarisali da je posle izgradnje Bloka 2 TE Pljevlja, potpune toplifikacije, bazena i aerodroma, sasvim logičan slijed događaja izgradnja kontaminiranog parka.

Mada, možda naši opoziciono nastrojeni umovi ne mogu da shvate vizionarske vijuge predstavnika lokalne vlasti, jer ce zahvaljujuci “ plodnom “ zemljistu na kojem se ovo čudo planira, neki od nastavaka  Spilbergovog “ Parka iz doba jure“ biti uživo sniman na Maljevcu.

Naravno, građani Pljevalja će 30. avgusta znati da kazne ovako neozbiljno ponašanje i igranje sa živcima i životima svih nas, prostim izlaskom na izbore i zaokruživanjem broja 11, jer će 31. avgusta Mir konačno stići i na naša vrata, jer Mir je naša nacija.

 
____________________________________
Press centar Demokrata

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.