četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: Bošković dolazi da vrši pritisak na pripadnike Vojske CG

Lekić: Bošković dolazi da vrši pritisak na pripadnike Vojske CG

U saopštenju za javnost predsjednik OO NSD Milan Lekić reagovao je na posjetu crnogorskog ministra odbrane Pljevljima nazivajući ga “NATO poklisarom, dokazanim srbomrzcem- pobornikom svega antisrpskog, prokletnikom i bivšim Srbinom” od čije posjete očekuje da vrši “pritisak na pripadnike vojske da se ne bi slučajno usudili da se pridruže svojoj braći na molebanima i litijama”, da po ko zna koji put najavi izgradnju stanova za pripadnike Vojske CG, da priča o nekom lažnom hibridnom ratu i ugroženosti CG ili da najavi “da će u našoj opštini praviti poligone za okupatorsku NATO armiju”.

Lekić navodi da je Bošković svoju “antisrpsku histeriju sa lokalnog prenio na državni nivo poslije brutalne pljačke Rudnika uglja Pljevlja”, gdje je kao  ministar prosvete “dao najveću podršku profašističkom direktoru SSŠ Mervanu Avdoviću koji je u kantu za smeće bacao slike Vuka, Njegoša i Kiša i pozivao policiju svojim učenicima-maturantima zbog pjevanja pjesama o Kosovu”.

-Dokazan kao slijepi poslušnik režima našao se na čelu vojske CG. Stavljajući se bespogovorno u službu okupatorske NATO armije odmah je poslao Mašulovića na proslavu najvećeg pogroma srpskog naroda u novijoj istoriji – u Knin, i to sa sve transparentom „za dom spremni“. Umjesto da traži lijek za svoju bolest on i dalje zalazi u psihopatologiju i šalje vojnike CG u tkz. republiku Kosovo da se u slučaju konflikta bore rame uz rame sa OVK teroristima protiv srpske vojske, navodi Lekić pitajući “ šta drugo da očekujemo od tandem klimoglavaca Golubović-Bošković nego neka ponovna pljačka i otimačina i pustošenje”.

Lekić je pozvao Boškovića da se prvo pokaje i dozove pameti “ako u tebi nije umrlo sve što je iole ljudsko” i prestane “da kidiše na svoj narod”, poručujući mu da “ne dozvoli da kao olupina završi na smetlištu istorije”, te da “ako imaš imalo obraza i časti (da hrabrost ne pominjem)” izađe sjutra veče na “moleban i litiju sa 18 000 svojih sugrađana” i kaže im šta ima.

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.