utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: CG vlast sporazumima zaštitila imovinu tri vjerske zajednice – od SPC je otima

Lekić: CG vlast sporazumima zaštitila imovinu tri vjerske zajednice – od SPC je otima

 

Predsjednik opštinskog odbora Nove srpske demokratije Milan Mijo Lekić, na sjednici Skupštine opštine Pljevlja, obratio se odbornicima i građanima Pljevalja:

Poštovani građani, dame i gospodo kolege odbornici

U ime Kluba odbornika Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije i Pokreta za Pljevlja  tražim da se ova sjednica odloži za neki drugi dan.

Svima je poznato da se danas u parlamentu Crne Gore vodi rasprava o predlogu takozvanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Svi smo upoznati da je ovaj predlog uzdrmao ne samo CG, već i okruženje, da je ovaj predlog Zakona pogoršao i onako lošu političku i bezbjedonosnu situaciju, pogoršao odnose između vjerskih zajednica, pogoršao odnose među braćom.

Svima je jasno da je ovaj predlog Zakona poziv na bratoubilaštvo.

Nema toga u Crnoj Gori koji ne vidi i ne zna da ovaj predlog Zakona nije predlog o vjerskim slobodama već je to predlog o vjerskim neslobodama za pravoslavni narod u Crnoj Gori.

Svima je jasno da je cilj ove odnarođene, antisrpske vlasti da ovim Zakonom otme srpske bogomolje (manastire, crkve) i drugu imovinu, i da je preda u gazdovanje i korišćenje jednoj sekti, jednoj nevladinoj organizaciji koja je registrovana u policijskoj stanici 2000.godine na Cetinju.

Sekti koju čine prokletinici, izopšteni, anatemisani ljudi od strane SPC na čijem čelu se nalazi jedna bjelosvjetska protua, koju je anatemisao (izopštio iz SPC) Vaseljenski Patrijarh Vartolomej.

Da je vlast u CG imala dobru namjeru sa predlogom Zakona o slobodi vjeroispovijesti prema SPC, ne bi u ime iste bivši predsjednik Vlade Igor Lukšić 24.juna 2011.godine potpisao sporazum sa Svetom stolicom u Vatikanu u ime katoličke crkve u CG kojim je zaštitio cjelokupn imovinu katoličke crkve i na čiju imovinu ovaj predlog Zakona nema uopšte uticaja.

Ne bi Igor Lukšić 30.januara 2012.godine potpisao sporazum sa islamskom zajednicom koji je isto zaštitio cjelokupnu imovinu islamske zajednice, na koju ovaj predlog Zakona nema nikakav uticaj.

Ne bi Igor Lukšić 31.januara 2012.godine potpisao sporazum sa malobrojnom jevrejskom zajednicom na koju isto ovaj predlog zakona nema nikakvog uticaja.

Koristim priliku da pozovem sve članove, simpatizere DF-a, DNP-a, SNP-a i Pokreta za Pljevlja, sve vjerujuće ljude, sve one koji su položili zakletvu na velikom trojčindanskom crkveno-narodnom saboru da će braniti svoje svetinje i golim životima ako zatreba, da pođemo odmah u Podgoricu i da se ponašamo u duhu položene zakletve.

SAOPŠTENJE INFORMATIVNE SLUŽBE NSD PLJEVLJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.