nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: Đačić nedostojan funkcije i predložen od proustaške politike

Lekić: Đačić nedostojan funkcije i predložen od proustaške politike

REAGOVANJE PREDSJEDNIKA OPŠTINSKOG ODBORA I PREDSJEDNIKA KLUBA ODBORNIKA NSD PLJEVLJA NA IZBOR PREDSJEDNIKA OPŠTINE PLJEVLJA MIRKA ĐAČIĆA

„Glasaćemo protiv zato što odbornici NSD za razliku od nekih drugih znaju da ni najkooperativnija opozicija, ni doboroj vlasti, a ne lopovskoj i kriminalizovanoj DPS-ovskoj vlasti nikada ne glasa za kadrovska rešenja, budžet, završni račun, programe rada, izvještaje o radu itd.

Glasaćemo protiv zato što Vas predlaže jedna, za nas nelegitimna većina, većina koja je postignuta raznim zloupotrebama privrednih resursa, zloupotreba institucija sistema, pritiscima i ucjenama pogotovo radnika privrednih društava čiji je osnivač upravo Skupština, kupovina ličnih karata, kupovina osiromašenih glasača a da je to tako najbolje svjedoče pravosnažno osuđeni iz „Afere Snimak“ kao i priznanje bivšeg poslanika DPS-a, Đorđa Pinjatića, da su svi investitori morali odvajati određeni procenat za finansiranje DPS-a, kao i on sam 300.000 eura na zahtjev Svetozara Marovića.

Glasaćemo protiv Vas, gospodine Đačiću, zato što Vas kao velikog bivšeg Srbina iz 90-ih godina predlaže:

  • proustaška politika

politika koja sledi politiku Sekule Drljevića, Savića Markovića Štedimlije,

  • politika koja proslavlja „Oluju“, koja proslavlja najveće etničko čišćenje i genocid nad srpskim narodom od starane ustaša u Kninskoj krajini 1995.godine.
  • politika čiji predstavnik vojske ponosno stoji na bini proslave „Oluje“ ispod vojničkog ustaškog pozdrava „Za Dom Spremni“.
  • politika koja vrši asimilaciju srpskog naroda u Crnoj Gori
  • politika koja vrši pritisak na srpski narod, jedini istorijski narod u Crnoj Gori da mijenja svoj srpski identitet u identitet nekog novog Crnogorca, Milogorca, Dukljanina i crvenog Hrvata.
  • politika koja je priznala tkz.nezavisnu državu Kosovo i pored činjenice da je 85% građana bilo protiv priznanja, kako je i sam Duško Marković priznao.
  • Politika koja je uvela sankcije vjekovnim prijateljima Crne Gore-Ruskoj Federaciji.
  • Politika koja progoni srpkski jezik, ćirilicu, srpsku pravoslavnu crkvu a želi da instalira rimokatoličku crkvu u Crnoj Gori.

Glasaćemo protiv Vas, gospodine Đačiću, zato što su rezultati Vašeg rada u prethodnom mandatu bili ravni nuli. Ni 5 % od obećanog niste ispunili. I ono što ste radili sve je čista šminka. Rekonstruisali ste par ulica, presvukli određeni broj ulica a sve podzemne instalacije ostale su nepromijenjene. Obećali ste sanaciju odlagališta Maljevac, sanaciju  jalovišta olova i cinka u Gradcu, rekonstrukciju magistralnog puta Pljevlja-Metaljka, obećali ste 11.jula 2016.početak realizacije projekta toplifikacije, izgradnju gradske toplane do 2018.godine, realizaciju velikih projekata u industriji i rudarstvu, šumskoj i drvnoj industriji a od toga još uvijek nema ništa.

Vi ste, gospodine Đačiću, po našim zakonskim propisima nedostojan čovjek za obavljanje funkcije predsjednika jer ste pravosnažno osuđeni zbog nasilničkog ponašanja nad svojim partijskim kolegom. I to bi bila manja šteta da niste brukali funkciju predsjednika i sve građane Pljevalja zbog neizvršenja sudske presude. Tih dana građani Pljevalja su se stidjeli novnskih natpisa koji su vezani za vas kao predsjenika opštine:

Vi ste od lokalne uprave napravili azil za nedostojne funkcionere. 4 godine ste držali kao vršioce dužnosti ljude koji su kažnjeni zbog zloupotrebe službenog položaja iz afere „Snimak“ zbog kupovine glasova.

Vi ste oštetili opštinski budžet više hiljada zbog nepoštovanja ili nepoznavanja opštinskih odluka i Zakona tako da ste zbog nepoštovanja odluke o odborničkim naknadama oštetili opštinu 1.500 eura sudskih troškova. Zbog neznanja ili nepoštovanja Zakona o javnim nabavkama, pri rapisivanju tendera za izgradnju gradske toplane oštetili ste opštinski budžet 21.400 eura.

Vi ste trošili nenamjenski opštinski budžet tako što ste platili svoju nagradu u Sarajevu u iznosu od 2.340 eura, tako što ste uplatili 2.000 eura za rekonstrukciju zatvora u Bijelom Polju (ne znam s kojim pravom ste to činili).

Vi ništa niste preduzeli, iako ste bili dobro upućeni i informisani protiv rukovodstava, prvenstveno direktora privrednih društava i ustanova čiji je osnivač ova Skupština koji svakodnevno vrše pritisak, maltretiranje i iživljavanje nad radnicima tjerajući ih da mimo svoje volje potpišu za „žuti“ sindikat i DPS.

Vi ništa niste preduzeli iako ste informisani protiv direktora Vodovoda, Čeda Gospića, koji je očiglednom nabavkom mašina, alata i HTZ opreme oštetio Vodovod preko 60.000 eura.

Vi ste za ove 4 godine vršili diskriminaciju nad većinskim srpskim narodom u Pljevljima. Pored činjenice da je na zadnjem nacionalnom popisu bilo 57%  Srba, 24% Crnogoraca, 12,6% muslimana i bošnjaka. Imenovali ste u bord direktora privrednih društava i ustanova čiji je osnivač opština jednog Srbina, 12 Crnogoraca, 24 Muslimana i Bošnjaka.

Vi za ove prethodne 4 godine niste ni 1 euro odvojili iz budžeta opštine za tradicionalnu proslavu srpske nove godine koja se proslavljala u centru grada gdje je svake godine prisustvovalo najmanje od 3-4 hiljade građana Pljevalja  a za organizovanje međunarodne Nove Godine izdvajali ste i po 20.000 eura.

S obzirom na to da ćete sigurno biti izabrani za predsjednika od ove nelegitimne većine, nadam se da će ova moja priča koliko toliko uticati na vas da budete bolji u sledećem mandatu.

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DPS

DPS Pljevlja: Svaki incident mora da bude procesuiran, a počinilac kažnjen.

Opštinski odbor DPS poručuje da su Pljevlja bila i ostaće grad tolerancije i međusobnog uvažavanja. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *