sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: Danijel Živković je politička štetočina kojoj neću dozvoliti da se izruguje Rudniku uglja, Pljevljima i Pljevljacima!

Lekić: Danijel Živković je politička štetočina kojoj neću dozvoliti da se izruguje Rudniku uglja, Pljevljima i Pljevljacima!

 

Gospodine Živkoviću,

 

To što Vi pojma nemate šta je Rudnik uglja i kako on funkcioniše, ne znači da Vaše raskošno neznanje i nekontrolisanu zlobu moraju da trpe, svakog  Božijeg dana, oni koji su u uspjeh Rudnika uglja uložili svoje vrijeme, svoje ime i u krajnjem – svoje karijere.

 

Kako tretirati čovjeka koji je spreman da kaže da se u Rudniku uglja svakodnevno prima u radni odnos  40-50 ljudi, da se planira zaposliti još 400 lica na neodređeno vrijeme i da se, kao što reče, kucaju rješenja do 4 sata ujutru, osim kao najobičnijeg partijskog pajaca, neopterećenog istinom, etikom i bremenom javne funkcije koju može da obavlja samo u partiji koja je od naroda i zakona označena kao organizovana kriminalna banda – i ništa više od toga.

 

Treba li uopšte odgovarati jednoj nadobudnoj personi koja se nije udostojila ni da provjeri osnovne informacije o kompaniji koju ne ispusta iz usta.

 

Kako očekivati od Živkovića da zna bilo šta o izmiještanju korita rijeke Ćehotine, tenderu koji poništava samo u svojoj glavi, Dopunskom rudarskom projektu o kojem je čuo kao o nekoj maglovitoj poluinformaciji dobijenoj iz „partijskih pacovskih kanala“, kada ne zna ni približno tačan iznos prosječne zarade u kompaniji?

 

Nije dovoljno, gospodine Živkoviću, iščitavati tuđe poruke na sjednici Skupštine i recitovati hvalospjeve prethodnom DPS rukovodstvu koje je od ove kompanije pokušalo da stvori, dobro naštimovani, provincijski mehanizam za izrabljivanje Pljevljaka i maksimizaciju profita za nikad nenajedenu porodicu Đukanović.

 

Kada je jedan Vaš partijski kolega pokušao na stranački kantar da stavi navodnu DPS dobit od 13 miliona evra u Rudniku i prošlogodišnju dobit, zaboravio je, gle čuda, isto što ste zaboravili i Vi, gospodine Živkoviću.

 

Zaboravio je neplanirane zastoje u radu Termoelektrane iz vremena DPS „brige“ o energetskom sektoru, zastoje koji su donijeli deficit koji nismo mogli da nadoknadimo uprkos rekordnim rezultatima na proizvodnji uglja i otkrivke; zaboravio je stopu inflacije; zaboravio je, baš kao i njegovi partijski jarani iz kompanije, da izvrši procjenu vrijednosti imovine za proteklih pet godina, što je uticalo na rezultat za više od 3.600.000,00 evra; zaboravio je na rezultate vezane za kapitalizaciju otkrivke u iznosu od 1.500.000,00 evra; zaboravio je na haotično stanje u kojem se nalazila mehanizacija; zaboravio je višemilionske iznose koje su DPS eksperti oteli od Pljevalja i ugradili u podgorički ženski rukomet, dok su za sobom ostavili, maltene, ugašene sportske klubove u gradu na Breznici; zaboravio je stotine hiljada isplaćenih otpremnina „filantropima“ iz Rudnika; zaboravio je da se aktuelno rukovodstvo Rudnika uglja – svi do jednoga – odreklo otrpemnina i tako poštedilo kompaniju dodatnih troškova… Zaslijepljen mržnjom prema Srbima, sa reputacijom Đukanovićevog glasnogovornika i otimača svetinja Srpske pravoslavne crkve, neopterećen istinom za javno izgovorenu riječ i etikom odgovornosti, zaboravio je gospodin Živković sve što se zaboraviti nije smjelo!

 

U naletu partijske zlobe, pozivajući tužilaštvo da provjeri zakonitost poslovanja u Rudniku uglja, gospodin Živković je „zaboravio“ da naglasi imperativ provjere poslovanja i prethodnih rukovodstava. Nema potrebe da ovakve apele ispucava pulen porodice Đukanović, to ću uraditi lično ja. Koristim ovu priliku da javno pozovem sve nadležne državne organe da provjere zakonitost poslovanja aktuelnog rukovodstva, kao i svih prethodnih upravljačkih struktura. Mi smo spremni za svaki vid provjere, jer nam je savjest čista. Je li Vaša?

 

Poštovani građani Pljevalja,

 

Za svega godinu dana, uspjeli smo da vratimo Rudnik Pljevljacima! Rudnik je, posle toliko decenija, ponovo u vašim rukama! Otvorili smo nova radna mjesta, dali smo šansu ljudima da ostvare svoje ustavom i zakonom zagarantovano pravo na rad koje je bilo suspendovano godinama i decenijama unazad za sve osim za najobičnije DPS poslušnike! Širimo djelatnost kompanije, rekultivišemo desetine hektara pljevaljske zemlje! Otvaramo nove kopove! Povećali smo plate! Pomogli smo naše vjerske zajednice, naše zdravstvo, sport, kulturu! Rudnik osvaja nova tržišta i širi svoju djelatnost na ponos svih vas, ali na nesreću društveno-političkih fenomena poput Danijela Živkovića i njemu sličnih stranačkih drugara.

Milan Lekić, izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.