nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Lekić Goluboviću i Sokiću: Neću odustati dok se kriminal u „Vodovodu“ ne ispita do kraja

Lekić Goluboviću i Sokiću: Neću odustati dok se kriminal u „Vodovodu“ ne ispita do kraja

Otvoreno pismo predsjednika OO Nove srpske demokratije Pljevlja, Milana Mija Lekića, predsjedniku opštine Pljevlja Igoru Goluboviću i predsjedniku Skupštine opštine Pljevlja Dragiši Sokiću
Poštovana gospodo,
pošto sam podnio ostavku na mjesto odbornika u Skupštini opštine Pljevlja, zbog čega nemam priliku da učestvujem u radu Skupštine, imam potrebu i obavezu da vam se na ovaj način obratim povodom slučajeva skandaloznog ponašanja doskorašnjeg izvršnog direktora DOO „Vodovod“ Pljevlja Čeda Gospića.
Uvjeren sam da vam je konačno svima jasno da je sve ono što sam pričao u prethodne četiri godine oko pohare Vodovoda za vrijeme neslavnog direktorovanja ovog čovjeka isključivo i samo istina.
Godinama unazad ukazivao sam na veliki broj primjera kršenja zakona – od utaje poreza, nabavki mašina i opreme po višestruko većim cijenama u odnosu na realne, otpuštanja radnika po nacionalnoj i vjerskoj osnovi, neprihvatljivih predizbornih pritisaka koji su vršeni prema zaposlenima, enormnog zaduživanja Društva čije dugovanje na današnji dan iznosi zaprepašćujućih 3 miliona evra i koliko toga još.
U više navrata sam iznosio podatke o razlikama u nabavnim i realnim cjenama mašina i alata. Podsjetiću vas, po ko zna koji put, na nekoliko primjera, koji stvaraju veliku sumnju na ozbiljne kriminalne radnje bivšeg direktora. Gospić je nabavio motorni sjekač sa kolicima po cjeni od 7.240 eura, dok je njegova realna cjena 2,5 hiljada eura. Motor za vibro ploču, čija je realna vrijednost 500, Vodovod je platio 4.601 euro. Kombinovana mašina sa priključcima plaćena je 130 hiljada eura, a njena realna cijena je 87.000 eura. Kada je u pitanju radnička oprema, odnosno čizme, rukavice, prsluci i kišnice napravljena je šteta Vodovodu od 14.671 euro. Primjera radi, rukavice koje su mogle da se nađu u maloprodaji za jedan euro, plaćane su po 5,92 eura.
Ukoliko ne budete preduzeli sve neophodne aktivnosti koje vas, shodno slovu zakona, obavezuju u ovom slučaju, osnovano ću sumnjati da se radi o organizovanom kriminalnom djelu. Svako vaše dalje ćutanje na ovako očigledne stvari navodi me na sumnju da ste upravo vi saučesnici.
Za sve ovo lično smatram odgovornim izvršnog direktora Čeda Gospića i obećavam vam da neću odustati dok se ovaj kriminal ne ispita do kraja. Isto tako, obaveštavam vas da će Nova srpska demokratija, kao društveno odgovorna politička organizacija koja je u javnosti prepoznatljiva i po svojoj borbi protiv korupcije i kriminala, ispratiti sa punom pažnjom pravni i politički rasplet cijele situacije.
S poštovanjem,
Milan Mijo Lekić, predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevljamijo lekić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Temelj za bolja Pljevlja”: Rodna ravnopravnost u Pljevljima samo na papiru

Ovih dana smo svjedoci koliko je u našoj Opštini zanemarena rodna ravnopravnost i pravo žena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.