ponedeljak , maj 10 2021
Početna / Vijesti / Politika / Lekić – Hrapoviću: Ministre Hrapoviću uzalud sam Vas upozoravao!

Lekić – Hrapoviću: Ministre Hrapoviću uzalud sam Vas upozoravao!

Ministre Hrapoviću,

 

Nažalost, obistinilo se vjerovanje ogromnog broja Pljevljaka da sam Vas uzaludno upozoravao pune dvije godine o haotičnom stanju u pljevaljskom zdravstvu a posebno o Opštoj bolnici u Pljevljima.

U jeku borbe cijelog svijeta protiv ove nezapamćene pošasti, mi od medija i sa društvenih mreža saznajemo da Opšta bolnica u Pljevljima NEMA niti jedan jedini ispravan  respirator a da ujedno imamo samo jednog jedinog anesteziloga!!!

Bolnica čak ne posjeduje ni zaštitnu opremu za tog anesteziologa koja mu je potrebna za transport zaraženog pacijenta ka Podgorici! To upravo znači da su eventualni  pacijenti zaraženi korona virusom u Pljevljima osuđeni na sigurnu smrt!

Ministre Hrapoviću, to što Vas kao rođenog Pljevljaka Pljevlja  i naši građani ne zanimaju – to je Vaš licni problem ali u iole ozbiljnoj državi Vi bi momentalno bili smijenjeni i krivično gonjeni! O nekoj Vašoj ostavci iz moralnog razloga neću ni da polemišem!

 

Kad već imate prema Pljevljacima stav kakav imate odgovorite im na ono na šta Vas ja uporno dvije godine upozoravam:

  • Gdje su pljevaljski anesteziolozi u koje je bolnica ulagala desetine i stotine hiljada evra? Koga oni sada liječe? Kako su to otišli a da nisu vratili dug bolnici i odradili zakonski minimum u Pljevljima?
  • Kome ste sve dodjeljivali specijalizacije iz anestezilogije (a i drugih grana medicine)? Dodjeljivali ste ih svima,samo ne Pljevljacima!
  • Koliko momentalo posjedujete respiratora za vještacku ventilaciju?
  • Da li je tačno da će se eventualni oboljeli od korona virusa liječiti u nikšićkoj bolnici?
  • Da li zaposleni posjeduju minimum opreme za zaštitu od korona virusa?
  • Da li je trenutni director – stomatolog, koji nema ni elementarna znanja o vođenju ovakve kompleksne ustanove i koji ne posjeduje ni osnovnu socijalnu inteligenciju, sposoban da se izbori sa novonastalom situacijom?

 

Ministre Hrapovicu, ni masovna autobuska nesreća Vam nije bila dovoljna da se opametite i spasite zdravstveni sistem u Pljevljima od potpunog kraha. Na nama je samo da se nadamo da neće biti potrebni ljudski životi da bi Vi shvatili kakvu ste katastofu  svojim partijašenjem napravili u Pljevljima.

 

Pljevljaci vam to nece zaboraviti!

 

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

POKRET ZA PLJEVLJA: OPET PLJEVLJA I „ČETNIČKE HORDE“

    Ljudi, pa je li ovo moguće? I ovo proljeće u Pljevljima započelo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *