ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / LEKIĆ HRAPOVIĆU: PROGUTAO VAS JE POLITIČKI POŽAR

LEKIĆ HRAPOVIĆU: PROGUTAO VAS JE POLITIČKI POŽAR

Odlazeći ministre Hrapoviću,

Vaša jučerašnja pisanija, koja na sve liči, jedino ne na saopštenje jednog ministra, u našem gradu je izazvala samo tragikomične komentare i ništa više. Vaše prvo i jedino javno obraćanje Pljevljacima poslije dvije godine obiluje čistim neistinama i predstavlja zapravo pravu sliku o Vašem odnosu prema Pljevljima i Pljevljacima.

Sasvim je očekivano da se ograđujete od javne rasprave jer se istina neistinama ne može nikako braniti niti će kad moći.

O tome kako funkcioniše pljevaljski zdravstveni sistem zapravo najbolje znaju naši građani jer su upravo oni osuđeni da to osjete na svojoj koži.

Znaju odlično naši i građani i zdravstveni radnici a Vi javno odgovorite:

 • da li je svega 20-ak specijalista zaposleno u Opštoj bolnici Pljevlja?
 • Da li je u OB Pljevlja zaposlen samo po jedan jedini : anesteziolog, ginekolog, kardiolog, ortoped, endokrinolog, neurolog, urolog, očni ljekar tj. drugim riječima da gotovo iz svih oblasti postoji samo jedan specijalista?
 • Da li naši građani mjesecima čekaju na opšti specijalistički pregled?
 • Da li naši građani za svaku sitnicu moraju da idu za pomoć u Bijelo Polje, Berane i Podgoricu?
 • Da li su gostujući ljekari (kojih je oko 50%) mahom aktivisti i funkcioneri dojučerašnjih vladajućih partija i da li su za nekoliko dolazaka plaćani mnogo više nego pljevaljski ljekari za mjesec dana rada? Da li je to omalovažavanje pljevaljskih ljekara?
 • Da li su u 2018.godini od 12 specijalizacija odobrenih za OB Pljevlja pljevaljskim ljekarima dodijeljene svega 3, dok su ostale dodijeljene partijski podobnim doktorima iz cijele Crne Gore i koji se nikad po završetku specijalizacije neće vratiti da rade u Pljevlja?
 • Da li su specijalizacije iz ginekologije i akušerstva dodijeljene doktoricama iz Berana, Podgorice i Sarajeva (a znamo da je ginekološko odjeljenje pred zatvaranjem) a specijalizacija iz hirurgije doktorici iz Bijelog Polja koja živi u Podgorici?
 • Tačno je, odlazeći ministre, da ste dodjeljivali subspecijalizacije i specijalizacije i ulagali u kadar. Ali kome ste ih dodjeljivali? Svima, samo ne pljevaljskim doktorima, svima samo ne doktorima koji se izjašnjavaju kao Srbi. Njih ste samo opstruisali i tjerali da napuste naš grad.
 • Recite javno ko je odobrio tek završenim specijalistima anesteziologije i očnom ljekaru da odmah po završetku specijalizacije napuste pljevljsku bolnicu i nikad ne vrate dug koji su bili zakonski dužni prema Opštoj bolnici Pljevlja.
 • Da li je samo za dvije i po godine Pljevlja napustilo 10 ljekara specijalista?
 • Koji je razlog da se za 5 godina u pljevaljskoj bolnici mijenjaju 4 direktora?
 • Recite javno koliko je pacijenata koristilo uslugu u kabinetu za telemedicinu. Odgovor je – ni jedan jedini! To znaju svi ljekari i pacijenti u Pljevljima. Taj kabinet je zaključan onog dana kada je svečano pušten u rad i nikada više nije otvoren. Nabavka aparata za telemedicinu je upravo klasičan primjer pranja novca.
 • Pominjete i kabinet za gastroenterologiju. Koliko dana u mjesecu on radi? Radi jednom u 15 dana jer nema kadra, opet građani osuđeni na čekanje.
 • Instrumenti za laproskopsku hirurgiju stoje zaključani poslednjih 20 godina a pacijenti se šalju na intervencije u Berane i Podgoricu. Zašto se pljevaljskim ljekarima ne omoguće edukacije za laproskopsku hirurgiju već se oni brutalno diskriminišu, a pacijenti maltretiraju da putuju širom Crne Gore na intervencije?
 • Da li je jedan od osnovnih razloga odlaska dojučerašnjeg načelnika ginekologije i napuštanje pljevaljske bolnice odbijanje njegovog zahtjeva za usavršavanje u ginekološkoj laproskopskoj hirurgiji! Da li je tačno da je ovaj ljekar bio spreman za neograničeni rad u našem gradu, da ste mu samo odobrili 9 mjeseci neplaćenog odsustva zbog edukacije u Sloveniji a čak je za edukaciju lično našao sponzore?
 • Da li je tačno da je u pljevaljskom ginekološkom odjeljenju specijalista ortoped radio carski rez?
 • Da li je tačno da ste na poslednjem konkursu za direkora OB Pljevlja između stomatologa i doktora subspecijaliste sa višedecinijskim iskustvom izabrali stomatologa bez ikakvog iskustva u vođenju ovako kompleksne ustanove? Posledice tog izbora vidimo upravo ovih dana: zatvaranje jednog po jednog odjeljenja.
 • Da li je istina da ste pljevaljske specijaliste odlučno odbijali za bilo kakvu novčanu pomoć za rešavanje stambenog pitanja (osim par Vaših ličnih i partijskih saboraca) dok ste Vašeg ličnog vozača velikodušno stambeno obezbijedili.
 • Da li je istina da ste brutalno prekršili Ustav i zakone CG produžavajući treći mandat direktoru Doma zdravlja?! I laicima je jasno da ste to učinili da bi im omogućili uništavanje dokumentacije o njihovim višegodišnjim nepočinstvima?

Pljevaljsku bolnicu i Dom zdravlja ste pretvorili u partijske ćelije SD-a i DPS-a dovodeći ih da liče na sve samo ne na zdravstvene ustanove. I ni najmanji šef, ili glavna sestra nije mogao biti a da nije partijski vojnik SD-a ili DPS-a.

Na najbrutalniji način ste diskriminisali srpski narod i kod zapošljavanja, isključivo ste u svim sferama, i medicinskim i nemedicinskim, zapošljavali manjine, diskriminišući Srbe.

Odlazeći ministre Hrapoviću, ima još mnogo pitanja za Vas „DA LI…“ ali Vi više nećete imati na njih kada da odgovorite pred nama ali se iskreno nadam da hoćete pred pravosudnim organima.

Što se tiče Vaših optužbi na moj lični račun, njih ne bi ni uzimao za ozbiljno jer sama činjenica da se javljate poslije 6 punih godina od prestanka mog direktorovanja govori sve. Ako ste imali nešto da mi spočitate gdje ste bili do sada? Milan Lekić je uvijek i javno bio uz svoj narod, pomagao koliko god je mogao svim svojim sugrađanima bez obzira na vjersku, nacionalnu i bilo kakvu drugu pripadnost i na to sam vrlo ponosan.

Ali da napomenem, vrlo je bitno, i što Vam sada javno poručujem, da ću i sada tako i nastaviti. Na kojoj god funkciji budem, opet ću raditi isto: pomagaću i činiti sve isključivo za interes svog naroda.

DRUGIM RIJEČIMA – RADIĆU SVE SUPROTONO OD VAS ODLAZEĆI MINISTRE HRAPOVIĆU.

Što se tiče masovnih okupljanja i mog angažmana, a svjestan sam da Vas to najviše boli, reći ću Vam da su 104 ljekara Pljevljaka ili porijeklom iz Pljevalja (sa većinom onih koje je Vaša politika otjerala odavde) i 180 medicinskih tehničara javno podržali ta okupljanja. Znamo dobro i da ste odmah po javnom objavljivanju spiskova dojurili u Pljevlja da, kako su to novinari lijepo rekli, „gasite požar u pljevaljskim zdravstvenim ustanovama“.

Međutim, taj „požar“ nijeste mogli ugasiti, on se proširio širom Crne Gore i zauvijek Vas zbrisao sa političke scene!

 

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje predsjednika države

„Predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.