ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Lekić: Izjasnimo se na popisu kao Srbi pravoslavne veroispovijesti, da stavimo do znanja da nam je Srba puno više od svih drugih.

Lekić: Izjasnimo se na popisu kao Srbi pravoslavne veroispovijesti, da stavimo do znanja da nam je Srba puno više od svih drugih.

Predstojeći popis stanovništva, zahvaljujući upravo našim neprijateljima, neće biti predsednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja i bivši direktor Rudnika uglja Milan Lekić .

„Grčevita je njihova borba za političku likvidaciju srpskog naroda. Nisu odustali od paklenog nauma da istrgnu srpski temelj iz bića Crne Gore, toga smo svi svjesni“, rekao je Lekić u manastiru Mileševa.

On smatra da će, i ovoga puta, predvođeni Srpskom Pravoslavnom Crkvom, vladikama, ljudima od pera, kulturnim radnicima i drugima, narod biti spašen, tako što će im biti stavljeno do znanja da, kako je rekao Lekić, nije isto stajati u vjerskom i nacionalnom smislu rame uz rame sa „našim mitropolitom Joanikijem i vladikom Atanasijem, ili sa raskolnikom Mirašem Dedejićem”.

„Draga braćo i sestre, od presudne, istorijske važnosti, da se izjasnimo kao Srbi pravoslavne veroispovesti, da stavimo do znanja svima da nas ima daleko više što verujemo Srpskoj pravoslavnoj crkvi i govorimo srpskim jezikom, da nam je Srba puno više od svih drugih. . Od presudne i istorijske važnosti je da ispravimo takvu nepravdu i, na taj način, pokažemo da nas je više od onih koji su rušili Njegoševu kapelu, koji su zabranjivali krštenje, slavske kolače i sve ono što nas čini Srbima i vjernicima. Vrijeme je da pokažemo svima njima koliko nas ima!“, zaključio je Lekić.

Izvor-cdm

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.