nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Lekić o prljavim igrama kvaziopozicionara kome je korist preča od istine

Lekić o prljavim igrama kvaziopozicionara kome je korist preča od istine

Poslije punih 5 dana od mog saopštenja prekjuče nam se pojavio jedan nemušti pokušaj pisanije vječitog pomoćnika direktora, kvaziopozicionara kojem je životna maksima da je korist preča od istine umjesto obratno.

Nisam ja izmislio, Bajiću, već naš narod, a ti ovom svojom pisanijom i uvredama koje su jedino svojstvene tebi i tvom vječitom mentoru pokazuješ da istina najviše pogađa (boli).

Priznao si, Bajiću, da si noću mijenjao pravilnik o oragnizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, izmislio radno mjesto savjetnika direktora na jedan dan, da bi Ministar Hrapović mogao imenovati Erduana Lalovića za vršioca dužnosti direktora JZU Opšta bolnica Pljevlja.

Sve si to radio da bi se dolazećem direktoru „uvukao“ tamo gdje ne treba, kao što si uvijek činio svojih 40 godina radnog vijeka svim njegovim prethodnicima.

Kažeš, Bajiću, da je pravilnik mijenjan po Zakonu. Jeste, Bajiću, po Zakonu ali po noći i ciljno.

Kažeš, Bajiću, da je Erduan zasnovao radni odnos na osnovu sporazuma o zasnivanju radnog odnosa zaposlenog.  Pitam te, Bajiću – đe je oglas, đe je konkurs za savjetnika direktora? Je li po Zakonu zapošljavanje na jedan dan, bez oglasa i konkursa? Pa naravno da nije, Bajiću, moram ja da te učim pravu i pameti.

Kažeš, Bajiću, da ti nisi kao ja harao i poharao „Vodovod“, zapošljavao na desetine rođaka i prijatelja. Jesi, Bajiću, osim plate koja je bila skromna, više koristi od „Vodovoda“ si imao ti i tvoj vječiti mentor nego ja. I danas ima više zaposlenih u „Vodovodu“ tvojih i tvog mentora, nego mojih rođaka.

Bajiću, teško mi je što ću se sada spuštati na tvoj nivo ali si me natjerao. Bajiću, tražiš činjenice i tjeraš me da javno pišem ono što svi znamo:

  • kao kvaziopozicionar , rovareći i spletkareći u redovima opozicije uspio si da rođenog sina zaposliš ni manje ni više nego u Vladu Crne Gore – Ministarstvo finansija!

Da li je ikada ijedan opozicionar uspio takav poduhvat ili je to samo zahvalnica DPS-a za onu neslavnu titulu koju si dobio uz opozicionar – kvazi?

  • Kada pominješ službena vozila, Mijo Lekić jeste koristio službeno vozilo jer je radio i bio u službi preduzeća, zaposlenih i svih građana od 0 – 24 i o tome pokazuju rezulatati rada u Vodovodu. Za razliku od mene, ti si tebi svojstveno, kukavički, privatnim vozilom vozio pacijente u Beograd a gorivo točio i uzimao međunarodne dnevnice vozača OBPV.

Da li misliš da građani ne znaju da si naplaćivao i međunarodne dnevnice kada si sa rodbinom sanitetskim vozilom išao u BG? Po kom to Zakonu pravnik umjesto medicinskog osoblja ide u pratnju pacijenta i naplaćuje međunarodnu dnevnicu?

  • Milan Lekić, za razliku od tebe, nikada nije krio šihte zaposlenih i time nanosio štetu zaposlenima već, naprotiv, radio sve javno i transparentno.

Svima je u Opštoj Bolnici jasno kakvim si se sve malverzacijama bavio kada si štitio one koji su zaposlenima direktno zavlačili ruku u džep i zakidali ih na zaradama.

  • Nisu građani zaboravili, iako je bilo davno, kako si zbog svojih ucjena oko zaposlenja završio onako kako si završio.

Da li misliš da su građani zaboravili tvoje nedjelo koje si napravio na radnom mjestu a nisi procesuiran zahvaljujući ogromnim intervencijama, jer bi zbog tog djela izgubio funkciju predsjednika SO koju si tada obavljao?

Da li misliš da građani ne znaju da takvo haotično stanje u bolnici nije moguće bez tebe i tvojih pravnih marifetluka kojima bezprogovorno slušaš nadređene?

  • Mijo Lekić nikada, za razliku od tebe, nije pisao fiktivne prekovremene sate i enormno uvećavao zaradu. Dobro, Bajiću, znaš revolt ljekara u OB Pljevlja i javno pitanje: kako jedan pravnik može imati veću platu nego hirurg i kardiolog?
  • Bajiću, kom to zaposlenom, izuzev tebe, je pošlo za rukom da nema nikakvih odbitaka za bolovanje a nije na bolničkom liječenju? Da li iskreni opozicionari mogu imati ovakvu privilegiju?

Božidare Bajiću, činjenica ima još na pretek ali poražavajuće je što one baš dolaze od tvojih zaposlenih koji te najbolje poznaju!

Ponovo pominješ Gorana Danilovića. Žao mi je, Bajiću, što je tebi i tvom mentoru propao plan da se preko Goranovih leđa uvučete ponovo u NSD. Nije meni, Bajiću, osnivao DPS stranku 2014.godine kada ste ti i tvoj mentor na opštinskom odboru izgubili većinu i nisu se Mijo Lekić i NSD šešeljali kao što je Pokret za Pljevlja, ti i tvoj mentor. Lijepili ste se za SNP, za DF, za Pravu Crnu Goru, koja vam je, Bajiću, sledeća destinacija?

Pominješ, Bajiću, da sam uzeo otpremninu, da mi je policija, sud, tužilaštvo za petama. Uzeo sam otremninu po Zakonu, zato što nisam bio prodana duša i lažni opozicionar kao što si ti i nije mi bilo mjesta sa ovakvom vlasti, ne u Vodovodu, nego nigdje. Da sam tvog obraza i morala, Bajiću, da sam lažni opozicionar i danas bi bio u Vodovodu pomoćnik izvršnog direktora za tehničke poslove kao što si ti bio svih DPS-ovih direktora u JZU Opšta bolnica Pljevlja. Nađi mi, i u ovakvoj „demokratskoj“ Crnoj Gori jedan primjer da je neki opozicionar pomoćnik DPS-ovskog direktora. Tvoj slučaj je za Ginisovu knjigu Bajiću.

Da su mi bili policija i sud za petama – jesu Bajiću, za razliku od tebe koga oni štite. Tebi za petama nisu oni ali jesu zaposleni koji mi se sami javljaju i objelodanjuju nečasne radnje koje si radio za vlast. Bile su mi za petama  sve institucije sistema ove nesretne države CG. I ne da su mi bili za petama nego mi nisu silazili punih 12 i po godina sa grbače. Nema institucije ovog montenegrinskog sistema koja nije vršljala, nažalost, i po tvojim i tvog mentora prijavama, da bi me uhodili i proglasili krivim. Ali, Bajiću, moje site oči i moj pošteni rad i pošteni rad mojih saradnika svima je odgovorio onom čuvenom – „Malo morgen“.

I na kraju, želim da se izvinim svim članovima i simpatizerima NSD, svim građanima Pljevalja, što sam bio prinuđen i dozvolio sebi da polemišem sa tobom, Bajiću, i što sam to radio na sličan tebi način.  Ali morao je neko da saopšti narodu ove tvoje dugogodišnje prljave igre. Neću se baviti, Bajiću, više tobom, ti si nebitna karika, imam ja ubuduće mnogo pametnijih poslova.

 

 

PREDSJEDNIK OO NOVE SRPSKE DEMOKRATIJE

Milan Mijo Lekić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.