subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Politika / LEKIĆ : Odlazeći ministre Hrapoviću odgovaraćeš i pred zakonom i pred Bogom za raspad zdravstvenog sistema u Pljevljima

LEKIĆ : Odlazeći ministre Hrapoviću odgovaraćeš i pred zakonom i pred Bogom za raspad zdravstvenog sistema u Pljevljima

Odlazeći ministre Hrapoviću,

 

U Pljevljima je, na žalost, došlo do stanja na koje sam Vas mjesecima i godinama upozoravao i koje je na kraju bilo neminovno: potpuni raspad zdravstvenog sistema u Pljevljima.To je svakom Pljevljaku jasno.

Opšta bolnica u Pljevljima je po prvi put u svojoj istoriji ostala na jednom jedinom doktoru specijalisti ginekologije i akušerstva i trenutno je ovo odjeljenje pred samim zatvaranjem.To je najbolja slika i o Vama i o Vašem odnosu prema Pljevljima i Pljevljacima.

Doveli ste nas u situaciju da se naši budući sugrađani nikada neće zvati kao rođeni Pljevljaci jer će se njihove majke morati porađati širom gradova Crne Gore. Doveli ste nas u situaciju da naše sugrađanke a posebno porodilje strepe za sopstveni život i zdravlje  i misle da šta će biti sa njima ako im bude neophodna  hitna hirurška intervencija,da li će na vrijeme stići u Nikšic Berane ili Bijelo Polje…

Vi i Vaši direktori koji su Vas slijepo slušali ste direktno odgovorni za ovakvo stanje.Godinama ste specijalizacije iz ginekoogije i akušerstva koje bi pripale pljevaljskoj bolnici dodjelivali ljekarima iz drugih gradova Crne Gore a za koje se znalo da se po završetku specijalizacije neće nikada vratiti u Pljevlja da rade.Dodjelivali ste ih  ljekarima-svojim partijskim poslušnicima iz cijele Crne Gore,gradjanima BiH koji su vjerno dolazili jednom u 4 god da Vas glasaju.Drugim riječima dodjeljivali ste ih svima,samo ne pljevaljskim doktorima-njih ste progonili.Evo sada su stigli dugovi na naplatu vašeg kriminalnog i korumpiranog rada:jedan ginekolog i zatvarnje ginekološkog odjeljenja.

Kao što sam Vas u više navrata upozoravao, vrlo brzo će se slična situacija desiti I u ostalim granama medicine. U pljevaljskoj bolnici radi  samo po jedan: anesteziolog, kardiolog, očni ljekar,  ortoped,endokrinolog.

Da li je normalno, odlazeći ministre Hrapoviću, da specijalista pedijatar koji liječi djecu danonoćno dežura na internom odjelenju i svakodnevno dolazi u kontakt sa covid pozitivnim pacijentima?

Kakva je sada sudbina pljevaljskih mališana kada je zbog  zaraze corona virusom doktora pedijatra zatvoreno cijelo pedijatrijsko odjeljenje u Pljevljima?

Mislite li da građani ne znaju da ste zbog medijskog pritiska posle nekoliko sati od zatvaranja opet otvorili pedijatrijsko odjeljenje i to upošljavajuci medicinske sestre koje su bile u kontaktu sa covid pozitivnim pedijatrom i čiji se nalaz na covid jos ceka?

Koji će to roditelj da povede svoje dijete na pedijatrisko odjeljenje gdje rade sestre čiji se nalaz na covid jos čeka i koje su bile u kontaktu sa covid pozitivnim pedijatrom?

Jučašnje nemušto reagovanje direktora bolnice Lalovića u našem gradu je izazvalo samo tragikomičnu reakciju kojom je samo pokazao da još nije ni upoznao svoje nadležnosti I da nije dorastao funkcije koju će obavljati još vrlo kratko vrijeme. Drugačije se nije moglo ni očekivati od direktora koji osim partijske poslušnosti nema apsolutno nikakve stručne niti organizacione kvalitete.

Da li znate da na teritoriji naše opštine od 1346km kvadratnih radi samo jedna ekipa Hitne medicinske pomoći I da građani po nekoliko sati čekaju dolazak hitne pomoći?

Od 5 umrlih pacijenata od covida 1 je iz Pljevalja.To je krvav prosijek odlazeci ministre Hrapoviću…

Da li Vas upošte intresuje koliko će još malobrojni zdravstveni radnici u Pljevljima moći da izdrže ovakav tempo rada?

Da li Vas intresuju životi građana Pljevlalja odlazeći ministre Hrapoviću?

Da li Vas interesuje što građani Pljevalja očekuju da li su procesuirani ljekari koju su skrivali brutalne povrede  nanešene od strane policije Ognjenu Mijatoviću, koji je ishod disciplinske mjere protiv ljekara koji je izigravao sudiju I tužioca I koji umjesto da opisuje povrede u izvještaju navodi ”pacijent napao policajca”?

Šta je ishod disciplinskog postupka protiv ljekara koji je prikrivao povrede Božidaru Čabarkapi?

Vašim odnosom ste pokazali da Vas sve to ne intresuje.

Vas zapravo samo  intresuje Vaš kriminal,vaši milioni,vaše torbice,automobili i opljačkani novac od građana Crne Gore.

Sve što ste radili radili ste  po prepoznatom šablonu Vašeg predsjednika mladih SD-a, Sanina Raščića a na kraju ćete proći kao I on.

To je, hvala Bogu, narod i prepoznao i zauvijek Vas oduvao sa politicke scene Crne Gore. Zato i jeste odlazeći.

 

 

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

spajic i milatovic

Spajić i Milatović osnivaju Pokret Evropa sad

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *