utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Lekić: Pobijedićemo i u ovoj bici, jer se borimo za naša Pljevlja!

Lekić: Pobijedićemo i u ovoj bici, jer se borimo za naša Pljevlja!

Prije određenog vremena, od jednog bliskog prijatelja koji je cijeli svoj život posvetio beskompromisnoj borbi za pravdu i istinu – jednog, zaista, plemenitog čovjeka, a u trenutku kada je protiv mene vođena – ko zna koja u nizu do sada – medijska hajka, čuo sam sledeću rečenicu: Nikada ti neće oprostiti što se boriš za Pljevlja.
To je prvo što mi je palo na um nakon što je juče u Rudnik uglja stiglo rješenje Uprave za inspekcijske poslove kojim se konstatuje da nije sproveden postupak javnog oglašavanja prilikom mog izbora na poziciju izvršnog direktora, i nakon što se otisnula lavina komentara i likovanja od strane onih koji su sve ove godine uredno služili svakom gospodaru, a nikada građanima opštine Pljevlja.
Od aprila 2021. godine – kada sam od strane Odbora direktora imenovan na poziciju izvršnog direktora, pa sve do danas, proteklo je i više nego dovoljno vremena da se „otklone nepravilnosti“ u postupku izbora izvršnog direktora. Više je nego jasno zašto se, na ovakav način, i u ovom trenutku, poteže za ovim postupcima. Više je nego jasno kome smeta i ko ne može da preboli uzrastanje autentične lokal-patriotske energije koja je razvlastila odnarođenu autokratiju, ali i zadala domaći zadatak svim ostalim politikama, pa i onima čiji se reprezenti ovih dana, iz prikrajka, vesele i likuju zbog ovakve montirane i naručene odluke Uprave za inspekcijske poslove.
Svima je jasno da je Odbor direktora, kao organ koji imenuje izvršnog direktora, zadužen i za poštovanje zakonitosti samog izbora, te da ja, sve i da sam pravnik, a ne rudarski inženjer, apsolutno nisam u obavezi da bdim nad procedurama.
Takođe, apsolutno je poznato da su svi direktori u energetskom sektoru imenovani na isti način – bez konkursa.
Nakon svih ovih godina provedenih u Rudniku uglja – što kao rudarski inženjer, tako i kao izvršni direktor, i nakon svega što sam uradio za ovaj grad i pljevaljske resurse, valjda je svima jasno da bi izbor na konkursu bio isključivo dodatna potvrda mog profesionalnog legitimiteta, a nikako prepreka za izbor na čelnu poziciju u najznačajnijoj crnogorskoj kompaniji. Zašto nije sproveden konkurs, opet ponavljam, zaista nije pitanje za mene, iako se koplje lomi isključivo preko mojih leđa, što nas navodi na samo jedan zaključak…
Poštovani sugrađani, kolege rudari,
Odlično znate da se Milan Lekić nikada nije povlačio pred iskušenjima, i da nikada nikoga nije ostavio na cjedilu, pa tako neću ni vas. U to budite sigurni!
Ono što smo započeli, a to je domaćinski odnos prema pljevaljskim resursima, unaprijeđenje poslovanja Rudnika uglja i vraćanje ponosa našem gradu – tu borbu ćemo privesti kraju. To vam obećavam!
Stotine poruka i poziva koje sam dobio od vas nakon što se zahuktala ova bjesomučna haranga protiv mene i našeg grada, moj su veliki motiv, inspiracija i zadatak da istrajemo u borbi – zajedno!
Mogao sam više puta do sada da se sklonim pred problemima i da preostali radni vijek provedem na poziciji predsjednika Opštine Pljevlja, za šta sam dobio vaše povjerenje, ili, pak, na lagodnoj poziciji narodnog poslanika u Skupštini Crne Gore. Nisam htio. Izabrao sam da ostanem na poziciji koja predstavlja najveći izazov u mojoj karijeri i sa koje ću povući najveći teret u procesu istorijskog oslobađanja našeg grada od kolonijalnih ambicija raznih interesnih družina.
Pobijedićemo u ovoj bici, jer se borimo za naša Pljevlja!

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje …

Jedan komentar

  1. Haha, boris se ti druze samo za sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.