subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Lekić položio vijenac na grob Predraga Peđe Leovca

Lekić položio vijenac na grob Predraga Peđe Leovca

Predsjednik OO Nove srpske demokratije Pljevlja Milan Mijo Lekić u ime ove političke organizacije položio je vijenac na grob Predraga Peđe Leovca, potporučnika Vojske Jugoslavije koji je poginuo u borbi protiv NATO agresora i terorističkih snaga UČK u bici na Košarama 14. aprila 1999. godine.

„Peđa Leovac je ponos našeg grada. Njegova junačka pogibija u borbi protiv daleko moćnijeg neprijatelja služi na čast cijelom srpskom narodu, ali na sramotu svima koji su mimo odluke Savjeta bezbjednosti UN i na pravdi Boga izvršili agresiju na jednu suverenu i međunarodno priznatu državu. Stoga, obaveza Nove srpske demokratije, kao političke organizacije srpskog naroda u Crnoj Gori, je da njeguje sjećanje na naše postradale junake koji su branili svoj narod, otadžbinu i vjeru. Peđa Leovac je upravo jedan od njih. Njegovim junačkim djelom proslavljena su Pljevlja kao grad junaka. O njemu su napisane pjesme, omladina njeguje sjećanje na njegovo slavno djelo, dok se od ove godine u školskom programu Republike Srbije ime i lik Peđe Leovca našlo i u udžbeniku, što je činjenica od velikog značaja“, istakao je Lekić u saopštenju OO Nove srpske demokratije Pljevlja.

Lekić je podsjetio i na imena ostalih Pljevljaka koji su poginuli u prethodnom ratu.

„Međutim, pored našeg Peđe Leovca, imam obavezu da pomenem i ostale Pljevljake koji su položili svoje živote u odbrani našeg svetog Kosova. To su Milomir Krvavac, Božo Džuver, Milivoje Bajić, Milan Dragaš, Vukoman Tešović, Branko Čupić, Đurko Bojović i Veliša Kijanović. Svi oni su zaslužili vječni pomen i sjećanje, jer njihovo viteško djelo nikada ne smije da bude zaboravljeno. Zato, neka je vječna slava i hvala svim našim poginulim borcima“, zaključio je Lekić ispred pljevaljskog odbora Nove srpske demokratije.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DANAS SE TREBA UZDRŽATI OD ZLIH MISLI: Danas je praznik Vere, Nade, Ljubavi i njihove majke Sofije,važno je da URADITE OVU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, Ljubavi i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.