nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / LEKIĆ – PRAVOSLAVCIMA IZ DPS-a: Napustite sektu, stanite uz svoju crkvu

LEKIĆ – PRAVOSLAVCIMA IZ DPS-a: Napustite sektu, stanite uz svoju crkvu

 

 Predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti predstavlja akt za otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve od strane već odavno odnarođenog režima Mila Đukanovića. Dužnost svakog istinskog pravoslavca u Crnoj Gori je da se odupre ovom bezumlju i da svojim prisustvom na crkveno-narodnom saboru u Nikšiću stane na put onima koji hoće da ruše naše manastire, da skrnave svete ćivote, da preoravaju naša groblja i da prekrajaju našu svijetlu istoriju.

Sveti Vasilije nas poziva da 21. decembra budemo u Nikšiću sa crkvenim velikodostojnicima i da primimo njegov sveti blagoslov i stanemo u odbranu naše Svete Saborne i Apostolske Srpske pravoslavne crkve.

Milo Đukanović je od 1998.godine, prihvatajući izdajstvo svog naroda, zajedno sa svojom odnarođenom i kriminalnom partijom prisvojio, prodao, privatizovao i prokockao sve čega se dotakao u Crnoj Gori, pa je sada svoje prljave i u kriminalu ogrezle ruke usmjerio na Crkvu i njenu imovinu. Suočeni sa režimskim bezumljem i bezakonjem nemamo pravo na neodlučnost, na dvoumljenje, niti na ćutanje. Svakoga onoga Srbina i pravoslavca koji u ovom momentu ne dođe na poziv Svetog Vasilija i ne stane uz svoju Crkvu stići će kletva cara Lazara, ali će ga prokleti i krv pradjedovska prolivena na Svetom Oltaru vjere pravoslavne.

Stotinama i stotinama godina naši preci su krv prolivali braneći naše svete manastire: Svetu Trojicu, Dovolju, Dubočicu, manastir Svetog Arhangela u Tari i ostale naše svetinje. Zar da dozvolimo da posle toliko prolivene krvi i kostiju pravednika položenih u temelje naših svetinja, dozvolimo da se u naše vrijeme u njih usele Đukanovićevi kriminalci i počnu ih krčmiti kao što su raskrčmili cijelu Crnu Goru??? Naravno da se to neće desiti, jer će narod stati u ovom kriznom momentu uz svoju Crkvu koja ga je kroz vjekove ropstva, tame i užasa jedina čuvala.

Imajući u vidu ozbiljnost cjelokupne situacije kao predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Pljevljima, pozivam sve pravdoljubive i bogoljubive Pljevljake da se zajedno odazovemo pozivu Svetog Vasilija Ostroškog i da u drevnom Onogoštu u subotu primimo njegov sveti blagoslov i tako stanemo na put razularenim režimskim bandama koje krvoločno oštre svoje zube da njima čereče crkvenu imovinu.

Pozivamo i sve poštene glasače i simpatizere DPS-a da budu sa nama na bratskom Svetovasilijevskom saboru sa kojeg ćemo poručiti da nam je vjera i bratska ljubav iznad svega i da ćemo svi biti jedinstveni u odbrani naših svetinja i uzdići se iznad partijskih i drugih podjela.

Svjestan sam, braćo, da ste mnogi iz nevolje podržavali ovu DPS – SEKTU. Nadam se da vam je sada jasno, posle onog pogreba, one komemorativne sjednice od osmog kongresa DPS –a, na kom su glavni gosti bili Kilibarda, Čanak i Vuk Drašković – perjanice izdaje pravoslavne – srpske vjere, da im je kraj!

 

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.