ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Politika / Lekić: Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i DPS-ove brige za Rudnik uglja

Lekić: Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i DPS-ove brige za Rudnik uglja

Odavno su saopštenja opozicionog DPS-a prestala da interesuju bilo koga osim njihovih najlojanijih kadrovika koji su svoju ličnu i profesionalnu sudbinu, nažalost, vezali za poslednju evropsku autokratiju oličenu u njihovom posrnulom šefu Milu Đukanoviću.

Međutim, ono u čemu, ničim izazvani, prednjače u poslednjih nekoliko dana, kako kroz nemušta i isforsirana saopštenja za javnost, tako i kroz tračarenja u kuloarskim i čaršijskim krugovima, jeste navodna briga i strepnja za poslovanje Rudnika uglja.

Prosto je nevjerovatno da jedna takva parapolitička organizacija koja je bezmalo tri decenije uzurpirala život u Crnoj Gori i našim Pljevljima spočitava bilo kome, a kamoli nama, nebrigu i nemar za resurse i perspektivu razvoja našeg grada.

Pogotovo, imajući u vidu činjenicu da je riječ o istim ljudima koji su živote i sudbinu naših sugrađana, toliko puta do sada, prepuštali na milost i nemilost kojekakvim mešetarima i tajkunima iza kojih je stajao, glavom i bradom, upravo njihov šef.

Tako se o Rudniku, tobož, brinu oni koji su dozvolili, ni manje ni više, nego šefovom bratu da pokupuje akcije Rudnika za bescijenje, omogućavajući mu da na račun pljevaljske sirotinje bestidno uveća „svoju“ imovinu za više miliona evra. Dakle, vi koji ste prodali pljevaljske resurse porodici Đukanović; vi koji ste nijemo ćutali na finansijske bahanilije i arčenje naših šuma od strane bahatog šefovog kuma; vi za vrijeme čije strahovlade je slomljena kičma pljevaljskoj privredi; vi koji ste ucjenjivali i podsmijevali se našim sugrađanima koji su sa ikonama u rukama i vjerom u srcu učestvovali u veličanstvenim litijama kojima se divila cijela Evropa; vi koji ste odmah nakon istorijskih parlamentarnih izbora od 30. avgusta pokušali da izazovete građanske nemire u našem gradu stvarajući nezapamćenu i šizofrenu histeriju u seriji montiranih procesa; vi koji ste državu doveli u dužničko ropstvo; vi koji ste toliko porodica gurnuli u siromaštvo i doveli u pitanje njihov opstanak; vi koji ste od Pljevalja stvorili crnu ekološku rupu u kojoj se sve manje djece rađa, a iz koje se omladina seli i ne vraća, imate obraza da nekome spočitavate bilo šta.

Međutim, kada je u pitanju konkretni slučaj spinovanja javnosti u režiji posrnulog DPS-a, a koji se tiče perspektive funkcionisanja Rudnika uglja, sa zadovoljstvom ćemo ponovo ukazati na sledećih nekoliko činjenica na osnovu kojih se može izvesti samo jedan zaključak – nemilosrdnom arčenju pljevaljskih resursa od strane porodice Đukanović i njihovih kleptokratskih struktura u menadžmentima Elektroprivrede Crne Gore i Rudnika uglja Pljevlja je došao kraj.

Danas su na čelu ovih kompanija odgovorni ljudi koji su ispoljili apsolutni senzibilitet prema sistematski uništavanom industrijskom gigantu Crne Gore kakav je Rudnik uglja. Tako je na Skupštini akcionara Rudnika uglja AD Pljevlja, na vanrednoj 38. sjednici održanoj 30. juna ove godine, donijet čitav niz odluka kojima je naloženo preispitivanje finansijskih iskaza Rudnika uglja za prethodnu godinu.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret

Apel : Dan opštine ili oslobođenja je 27. oktobar a ne dan obračuna sa braćom, kumovima i komšijama

U saopštenju za javnost „Evropa bez alternative“ Pokret za Pljevlja apeluje na sve političke subjekte …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *