subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Politika / LEKIĆ: Zahtjev Kadribašića govori o njemu i njegovim suštinskim motivima zbog kojih je ušao u ovaj proces

LEKIĆ: Zahtjev Kadribašića govori o njemu i njegovim suštinskim motivima zbog kojih je ušao u ovaj proces

Nakon današnjeg održanog parničnog postupka u Osnovnom sudu u Pljevljima na kojem je bivši pljevaljski imam Samir Kadribašić zatražio ni manje ni više nego odštetu od 10 000 evra, mogu da kažem da uopšte nisam iznenađen, jer ona isključivo govori o njemu i njegovim suštinskim motivima zbog kojih je ušao u ovaj proces.

Moja reakcija kao političkog predstavnika srpskog naroda u Pljevljima i tada i danas bila je motivisana isključivo u cilju da se nadležni državni organi dodatno motivišu kako bi se što prije otkrili počinioci sramnog pokušaja izazivanja vjerske i nacionalne mržnje u našem gradu.

Meni je, kao javnoj ličnosti u ovom gradu, veliki broj ljudi predočavao svoje sumnje vezane za crtanje grafita, lomljenje stakala na prostorijama Islamske zajednice i slično. Takođe, pojavio se i iskaz izvjesnog Osmana Kriještorca na društvenoj mreži Fejsbuk, koji je imenom i prezimenom pomenuo ljude koji su po njemu odgovorni za širenje vjerske netrpeljivosti između pravoslavnih i muslimana u našoj opštini. O tom iskazu govorilo se mnogo. Sve to je izazvalo veliku pažnju i nemir u javnosti, zbog čega sam odlučio da javno reagujem i da dodatno motivišem da se cijeli slučaj rasvijetli.

Iskren da budem, pomenute osobe mi uopšte nisu interesantne kao privatna lica, niti imam o njima određeni građanski stav. Međutim, ono što je veoma bitno, svojim istupom sam i njima omogućio priliku da se jasno i zvanično odrede prema tolikom broju optužbi koje stižu od naših sugrađana, a koje uopšte nisu zanemarljive.

Jedini gubitnici u cijelom ovom slučaju besprizornog pokušaja da se izazovu tenzije i naruši mir u našem gradu jesu svi građani, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost, ali iznad svih najveći teret su ponijeli ipak Srbi kojima su stavljene na teret tako sramne optužbe. Sve ovo je nanijelo nemjerljivu štetu koju moramo zajedničkim snagama sanirati, što će, budite uvjereni, Nova srpska demokratija kao odgovorna politička organizacija svakako da uradi.

S druge strane, zašto su mnogi Pljevljaci sumnju bacili na gospodina Kadribašića, o tome bi trebalo da povede računa isključivo on. Imajući u vidu njegov politički aktivizam i nevjerovatnu i neprihvatljivu ostrašćenost na društvenoj mreži Fejsbuk, gdje je vrijeđao pravoslavne ikone, srpski narod, njihove političke predstavnike, pa čak i blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, nisam siguran da su naši sugrađani mogli da steknu utisak o čovjeku kome su mir i stabilnost u našim Pljevljima osnovni cilj i životni i profesionalni poziv.

Predsjednik OO NSD Pljevlja
Milan Mijo Lekić

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

spajic i milatovic

Spajić i Milatović osnivaju Pokret Evropa sad

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović zvanično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *