nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Lekić: Zbog odavanja poslovne tajne razrješen bivši i imenovan novi menadžment

Lekić: Zbog odavanja poslovne tajne razrješen bivši i imenovan novi menadžment

Na predlog izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja Milana Mija Lekića, na današnjoj sjednici Odbora direktora, jednoglasnom odlukom razriješeni su članovi dosadašnjeg menadžmenta. Izvršni direktor Lekić je izjavio da od novog menadžmenta očekuje maksimalno zalaganje i profesionalan odnos prema kompaniji.

„Vjerujem da će novoizabrani članovi menadžmenta Društva u potpunosti odgovoriti na sve predstojeće obaveze i zadatke, te da će svojim profesionalnim pristupom i odgovornošću u potpunosti opravdati povjerene pozicije. Rudnik uglja je stub industrijskog razvoja Crne Gore i jedan od temelja crnogorske privrede. Koristim ovu priliku da novoizabranim članovima menadžmenta poželim svu sreću u predstojećem radu i da izrazim uvjerenje da će u predstojećem periodu Rudnik uglja ostvarivati pozitivno i prosperitetno poslovanje, te da će u potpunosti afirmisati svoju društveno odgovornu poziciju i opravdati očekivanja zaposlenih i građana. S druge strane, kada su u pitanju članovi bivšeg menadžmenta, o njihovom daljem statusu i eventualnom radnom angažmanu, odlučivaće se u skladu sa zakonom“, saopštio je izvršni direktor Milan Mijo Lekić.

U obrazloženju predloga o razrješenju dosadašnjeg menadžmenta istaknuto je da su četiri ranija direktora: Stjepan Gazdić  Velimir Janjić , Golub Đondović, Dane Čamdžić i rukovodiolac Nabavka i logistika Šećer Bajrović, odali poslovnu tajnu Društva posredstvom zajednički potpisanog saopštenja u medijima, što na osnovu zakona i drugih opštih akata Rudnika uglja AD Pljevlja, ali i po ugovorima o radu koje su potpisali, predstavlja osnov za razrješenje. Direktora Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove Mugdina Nuhanovića, on je uz prethodno navedene razloge, razriješen i zbog disciplinskog postupka koji je protiv njega podignut zbog neblagovremenog, nesavjesnog i nemarnog izvršavanja radnih obaveza, a koji je okončan utvrđivanjem povrede radnih obaveza. Predlog o razrješenju Direktora sektora ekonomskih poslova Dragana Mijatovića; Upravnika RJ Transport Dragiše Terzića, te Upravnika RJ Održavanje Radenka Ostojića, podnijet je zbog imperativa optimizacije svih pozicija u Društvu u skladu sa zahtjevima poslovne politike u narednom periodu i novim menacerskim timom.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje

Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.