nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Politika / Lekić:Koliko je moralno da predlažete Mervana Avdovića za najbližeg saradnika?

Lekić:Koliko je moralno da predlažete Mervana Avdovića za najbližeg saradnika?

Na današnjoj sjednici SO Pljevlja, predsjednik OO Nove Srpske Demokratije Pljevlja – Milan Mijo Lekić diskutovao je povodom izbora Mervana Avdovića za potpredsjednika opštine na sledeći način:

Gospodine predsjedniče, Vi danas za najbližeg saradnika predlažete Mervana Avdovića, čovjeka koji je bio najbliži saradnik Vašem prethodniku i dvodecenijskom partijskom drugu, čovjeka koji je, za razliku od svoje koleginice (potpredsjednice) koja je podnijela ostavku nakon podnošenja ostavke od strane Đačića, što je bilo i normalno i moralno, jedva dočekao da uskoči u Đačićevu stolicu.

Ako uzmemo u obzir razloge zbog kojih je Đačić podnio ostavku, ako ima išta od one priče da je to uradio zbog odnosa Vlade Crne Gore prema Pljevljima, a čim Đačić ćuti ovoliko vremena i ne smije da uzme odbornički mandat koji ga sleduje ja sam sve ubjeđeniji da se radi o klasičnoj smjeni gdje mu je samo saopšteno „kupi se i da te živog nismo čuli“, pitam Vas, gospodine predsjedniče, da li ste se ijednom zapitali koliko je moralno da predlažete Mervana Avdovića za najbližeg saradnika?

Da li ste se zapitali kakav je moralni kodeks čovjeka koji je do juče bio Đačićev skutonoša, od danas Vaš a ubuduće bilo čiji samo da sačuva funkciju potpredsjednika?

Da li ste se zapitali kakav je moralni kodeks čovjeka koji je do juče bio kalif Đačićev, a od danas Vaš?

Vi ste sa ovim predlogom priznali da Vi niste izabrali svoga najbližeg saradnika, priznali ste da Vam ga je partija nametnula i sve su prilike da je to partija uradila, kako grad priča, da bi ga povukla (sklonila) sa mjesta direktora SSŠ i direktora Đačke zadruge zbog zloupotreba koje je činio sa tih pozicija, pogotovu pozicije direktora Đačke zadruge.

Vama je poznato, gospodine predsjedniče, da se Mervan Avdović nalazi na biračkom spisku, da ima prebivalište i ima državljanstvo druge države, da ga je stekao dobrovoljno i da bi, po Zakonu o državljanstvu Crne Gore, po članu 24, da je Crna Gora pravna država, automatski po sili zakona izgubio crnogorsko državljanstvo. On ne bi imao prebivalište, ne bi se mogao naći u biračkom spisku, ne bi mogao birati a kamoli se naći u situaciji da bude biran na funkciju potpredsjednika opštine.

Vi, prećutkujući na ovu činjenicu šaljete poruku da, bez obzira što ste se svečano zakleli da ćete poštovati Ustav, Zakon i Statut opštine upravo pokazujete da  nećete ništa poštovati.

Vi predlažete za najbližeg saradnika:

čovjeka koji se kroz dosadašnji rad na mjestu direktora SSŠ i đačke zadruge dokazao kao veliki nacionalista, mislim da neću pogriješiti ako kažem i šovinista;

čovjeka koji je kao direktor SSŠ poskidao sve slike Vuka Karadžića i Njegoša sa zidova škole i pobacao u kontejner;

čovjeka koji je svojim učenicima, maturantima, pozvao policiju zbog toga što su pjevali ispred škole srpske pjesme;

čovjeka koji je profesora, magistra Bojana Strunjaša, istjerao iz SSŠ samo zato što je Srbin i što je govorio na protestnom skupu za odbranu progona sveštenika Srpske Pravoslavne Crkve;

čovjeka koji je kao direktor SSŠ vršio zloupotrebu službenog položaja tako što je vodio na platnom spisku Ministarstva prosvjete preko 20 ljudi koji ni dana nisu dolazili na posao i to više mjeseci;

čovjeka koji je sa mjesta direktora đačke zadruge zabranio korišćenje svinjskog mesa u društvenom restoranu Milet Bašta a istovremeno u prostorije istog smjestio Bošnjački nacionalni savez;

Prelazeći preko svega ovoga i birajući Mervana Avdovića za najbližeg saradnika šaljete poruku da neće uvažavati većinski pravoslavni narod.

Lekić je, na kraju, predsjedniku opštine poručio:

Gospodine Goluboviću, Vi ćete danas od skupštine dobiti saglasnost da Vam Mervan Avdović bude najbliži saradnik. Eto Vam ga, srećan Vam bio ali ne vjerujem da ćete se usrećiti sa njim!

Informativna služba NSD – saopštenje za javnost

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret

Apel : Dan opštine ili oslobođenja je 27. oktobar a ne dan obračuna sa braćom, kumovima i komšijama

U saopštenju za javnost „Evropa bez alternative“ Pokret za Pljevlja apeluje na sve političke subjekte …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *