nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Licemjerni ešalon

Licemjerni ešalon

Licemjerni ešalonTrebaće DPS-u vrijeme i vrijeme da se preobliči u kakvu god drugačiju, ali pristojnu stranku. Utrkivanje da objasne kako je „nepoželjnost burke“ ili burkinija na jednoj plaži lična karta političke većine iz avgusta 2020. jadno je i bijedno.

Oni su, valjda, bili zastupnici multietničke Crne Gore, a svi drugi su narušili sklad i ljubav?
Mržnja i neznanje od kojih se davno razboljela Crna Gora dorođeni su, međutim, u organskom inkubatoru DPS-a.

Taj licemjerni ešalon: pragmatičara, vlastoljubaca, kavgadžija, pohlepnika i progonitelja različitog, nametnuo je i nagrađivao neznanje, kvaziznanje i udvorništvo, iz kojih su decenijama kuljale stare i nove mržnje, laganja, otimanje, podmetanja i progoni.

Oni se plaše za međunacionalne odnose?Oni brinu za budućnost?
Oni nariču nad slobodom?

Javno, bez stida, bez straha, zalažući se za samo njima poznatu verziju sekularizma, progonili su kamilavke i mantije obećavajući im izgon iz domova, hramova, sa Univerziteta, ali i seobe iz države.

Danas, pojedinci navikli na ćeranja nepodobnih, izgone sa plaža burke, hidžabe, nikabe i burkinije vjerujući da se gonjenje legitimno, te da nije higijenski u mnoštvu golih prednjica i zadnjica pustiti koga sa viškom štofa i trikotaže na pjenu od „vlastitog“ mora!? Neki od naših ugostitelja, nažalost, sve vide kroz kebab i mućkalicu, a to je odlika sekularnog turizma još iz onog vremena.

Poglavar Islamske vjerske zajednice Rifat Fejzić požurio je da za to optuži „oslobodioce“, primjenjujući vlastito pravilo da se oglašava, napadno i goropadno, samo na pojedinačne izlive čije gluposti, neznanja i nevaspitanja, od burkinija do kakvog ogavnog grafita, tražeći primjere „postavgustovskog“ skrnavljenja i opravdanje za sebe i svoju „vrlinsku ljubav“ prema bivšem režimu.

Ipak, iz poštovanja prema islamu i muslimanima u Crnoj Gori, okončaću ovo razotkrivanje skoro otkrivenih Reisovih političkih ambicija samo jednom konstatacijom; Reis i ne mora ništa govoriti na ove teme jer trenutak prije, ili poslije njega, gotovo isto, i sa istim sekularnim žarom, uvijek saopšti potpredsjednik DPS Ivan Vuković. On se specijalizovao za primjere koji izolovano svjedoče protiv Srpskog sveta i namjere Belgije da postane članica NATO!

https://iframely.net/m977S3Z?card=small&v=1&app=1

Nažalost, ni jedan, ni drugi, nikada nisu osuđivali kada na „komitskim“ bunga-bunga zbivanjima repertoar poetičnog obavezno završi pod suknjom četničkih majki! Pošto su od vremena prije „oslobodilaca“ majke, ako su četničke, legitimna impotentno-erotska meta, mogli su se i Reis i Depeis, oglasiti na ono urlanje iz gostujućih grla u Ulcinju gdje se nimalo, pjevački izbirljivo pozdravljaju majke svih Srba! E, tu već ima posla i za vjersku edukaciju, ali i za ekstradiciju uglednih potrošača i pjebača – pa neka troše i pjevaju kod kuće.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.