nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Ljepota Pljevalja u oku akademaca

Ljepota Pljevalja u oku akademaca

Publika sa nestrpljenjem očekuje večeras u 19 sati da pogleda djela akademskih slikara i vajara iz inostranstva koji su učestvovali proteklih šest dana  na “Pljevaljskoj likovnoj koloniji 2018. “, u ogranizaciji umjetničke galerije  „Vitomir Srbljanović“.

U srijedu, 26. septembra u hotelu „Pljevlja“ Umjetnička galerija upriličila je svečanu večeru kojoj su prisustvovali učesnici ovogodišnje kolonije, četvrte po redu. Druženju su se pridružile i kolege iz Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ i  Živko Cerović, novinar i glumac amater iz Kanade.

Direktor Galerije Belis Pojatić  tom prilikom uručio je zahvalnice i simbolične  poklone učesnicima kolonije koja je ove godine dobila međunarodni karakter, jer pored učesnika iz bivših jugoslovenskih republika – Maja Čeč – Hrvatska, Aco Tanevski – Makedonija, Senaid Buljubašić – Bosna i Hercegovina; došli su umjetnici iz Rusije – Viktor Tatarenko, Valentin Skačkov, Tatjana Kalin, Olga Kopeina, vajarka Marija Niktinskaja, Irina Melihova, zatim iz Kanade – Edvard Daglas, Zdravko Repija iz Njemačke i iz Pljevalja akademski vajar Vojimir Dedeić.

Umjetnici su izrazili zadovoljstvo što su posjetili  Pljevlja, Prijepolje i Đurđevića Taru i naglasili da im ovaj prostor pruža veliku inspiraciju za rad.

slikari u PPkolonija pvslikari pv kolonija 18

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dželatović: Nemamo više pravo da ćutimo o zločinima nad Srbima

„SRPSKO SRCE JOHANOVO“ VESELINA DŽELETOVIĆA ZAVRIJEDILO OGROMNU PAŽNJU PLJEVLJAKA U organizaciji Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.