subota , 13 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Ljepši život OSI

Ljepši život OSI

Udruženja za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju NVU „Inkluzija” u okviru projekta “Ljepši život OSI” organizovala je edukativno-zabavni izlet za 50 djece i učesnika projekta, koji su posjetili seosko domaćinstvo Bojane i Dejana Ćirovića u Odžaku, 24. decembra, gdje su upoznali praktična znanja mljevenja brašna u vodenici, sijanja, pakovanja, pravljenja hljeba, sira a imali su priliku da učestvuju u praktičnoj izradi jela i proizvoda od raznih vrsta brašna palačinki,priganica,krofni,kifli. Djeca su obišla seosko domaćinstvo vidjela biljni i životinjski svijet kome je ovo selo stanište, učesnika

-Cilj izleta je bio da se poveća učešće OSI djece u kulturnom i javnom životu kroz adekvatno provođenje slobodnog vremena, rekao je Vasilije Tešović predsjednik “Inkuzije”. Druženje je nastavljeno u etno restoranu „Ima dana“ gdje su učesni  mogli da pitaju sve što ih zanima o seoskom domaćinstvu, načinu života ljudi na selu i ruralnom turizmu.

Projekt se realizuje u okviru ReLOaD programa koji finansira EU, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Inkluzija NVO 1Inkluzija2Inkluzija3Inkluzija 4

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.