nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Lov ponovo dozvoljen, lovci zabranu lova iskoristili za prihranu divljači

Lov ponovo dozvoljen, lovci zabranu lova iskoristili za prihranu divljači

Prema informacijama koje smo dobili iz Lovačkog društva “Pljevlja” po nalogu šumarskog inspektora, Milorada Mitrovića lov je bio zabranjen do daljnjeg, zbog visine sniježnog prekrivača koji je prelazio preko 30 centimetara. Nakon što se snijeg otopio, a visina sniježnog pokrivača pala ispod 30 santimetara lov u Pljevljakim lovištima je ponovo dozvoljen.

Dok je trajala zabrana lova na prostoru opštine Pljevlja zbog visokog snijega lovci nisu sjedili skrštenih ruku. Na brojnim lokacijama su postavljene hranilice sa sijenom za srne, a na nekim lokacijama već je stavljeno oko 1.200 kilograma kukuruza za divlje svinje. Na više lokacija postavljene su hranilice sa balama sijena, jer je za srneću divljač neophodna prihrana. Svakako kukuruz se stavlja kao prihrana za divlje svinje ali i za drugu divljač koja se hrani žitaricama a ulažu se i veliki napori  da se takve lokacije zaštite od krivolovaca.

U pljevaljskim šumama je raspoređeno 16 kamera koje prate kretanja kroz šumu ljudi i životinja. Na svaki vid krivolova imamo mogućnost da reagujemo – kazao nam je predsjednik Lovačkog društva “Pljevlja” Slavko Kovačević i naglasio da je takav rad doprinio da lovište bude jako bogato divljim životinjama. On je posebno pohvalio lovce koji vode računa o divljači i ne ponašaju se po principu da je neophodno što više životinja ustrijeliti.

Izvor tvpljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.