sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Manastir Svete Trojice neće sporiti samo prodaju manastirske vodenice, već i samog Motela „Vodice“ koji je sagrađen na manastirskoj zemlji

Manastir Svete Trojice neće sporiti samo prodaju manastirske vodenice, već i samog Motela „Vodice“ koji je sagrađen na manastirskoj zemlji

Predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, preko saopštenja „iz kabineta“ pilatovski pere ruke pokušavajući da u političkoj kaljuzi nađe opravdanje za otimanje manastirske imovine i tvrdi da kupca za vodenicu nema.Pitamo predsjednika -Zašto prodaje vodenicu, akoveć nema kupca?! Takođe ga pitamo- Ako je vodenica zaista državna zašto se ne zove državna, nego manastirska?!

Manastir je vodenicu sagradio, nikome je nikada nije prodao, niti poklonio i ona ne može biti ničija osim manastirska. Neka Igor Golubović pokaže dokument na osnovu koga je vodenica uknjižena na državu i spor je riješen. Međutim, takvog dokumenta nema i ne može ga biti!!!

Država Crna Gora i Opština Pljevlja su od Manastira Svete Trojice otele preko 800 hektara zemlje i na desetine objekata. Izgleda da im je sve to bilo malo, pa sad hoće da prodaju vodenicu staru preko petsto godina. U svakoj uređenoj državi objekat tolike starosti bio bi tretiran kao objekat od istorijskog značaja i uživao bi zaštitu države. Kod nas, očigledno, to nije slučaj.

Indikativno je to da predsjednik opštine sa grupicom odbornika želi prodati vodenicu baš pred izbore!!!Ne želimo ni da pomislimo u koju bi svrhu mogao ići novac od prodate vodenice!

U novim okolnostima koje je izazvala odbornička većina, manastir Svete Trojice neće sporiti samo prodaju manastirske vodenice, već i samog Motela „Vodice“ koji je sagrađen na manastirskoj zemlji, a za koju Manastir nikada nije dobio obeštećenje.

Pozivamo odlazećeg predsjednika da se ostavi ćorava posla i da se okane prodaje manastirske imovine. Ako ima želju za prodajom, neka proda svoju đedovinu, jer samo na to ima pravo.

Kada je Golubović izabran za predsjednika opštine od njega smo očekivali krupne infrastrukturne projekte, nova radna mjesta, smanjenje zagađenosti grada… Međutim, od toga ništa! Zato ćeGolubović definitivno ostati upamćen kao  predsjednik iza koga je kao rezultat ostala samo jedna bezuspješna prodaja manastirske vodenice.

Podsjećamo sve Pljevljake,  da je na predlog Igora Golubovića i Seada Vesnića oteta vodenica. Za  takavu odluku su glasali odbornici Avdo Ajanović, Haris Alavać, Ermin Harbić, Jasmin Kuluglija, Sabrina Hadžiosmanović, Kenana Strujić, Mersudin Halilović, Dragiša Sokić, Dijane Gomilanović, Momir Cvijović, Marko Tošić, Jovana Krivokapić, Danijel Živković, Maja Rondović,  Veljko Petrović, Nada Borović, Dušam Kmežević  i Goran Cerović. Protiv ove odluke pored odbornika opozicije, glasali su odbornici DPS-a Predrag Cvijović i Srđan Pvljanin.

PLJEVALJSKI ODBOR ZA ODBRANU SVETINJA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.